Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2007

Οικολογια?Τι ειναι αυτο?

Διαβαζοντας στο ημερολογιο ενος φιλου,επεσε το ματι μου σε μια ειδηση που ερχοταν απο το Συδνευ,Συζητανε λεει να μετατρεψουν μια περιοχη της πολης σε οικολογικο παραδεισο,με ηλιακη ενεργεια,ανακυκλωση του υδατινου πλουτου,κηπους λαχανικων στις ταρατσες,συστημα μεταφορας με οικολογικο τραμ,και πολλα αλλα,και ολα αυτα τα σχεδιαζουν με προοπτικη να εχουν εφαρμοστει εως το 2030.
Και αν σκεφτουμε οτι αν αυτο συζητανε να κανουν στο Συδνευ που οποιος εχει ταξιδεψει ως εκει ξερει οτι ειναι ηδη μια απο τις πιο οικολογικες πολεις στον κοσμο,τοτε τι να πουμε και εμεις εδω?
Ακομη δεν εχουμε συνηθησει την ιδεα της ανακυκλωσης,δεν νοιαζομαστε ουτε λιγο για το περιβαλλον,και για του λογου το αληθες αρκει μια εκδρομη εκτος της πολης για να θαυμασει καποιος τις υπεροχες ατομικες χωματερες του καθε ενος απο εμας.
Τουβλα που πεταξαμε μετα απο μια ανακαινηση η χτισιμο σπιτιου,πλαστικοι κουβαδες,πανια,υλικα καθε ειδους πεταμενα ολα μαζι σε καθε ρεματια και σε καθε γωνια.
Το χειροτερο ομως ςυμβαινει στις παραλιες που ολοι μας παμε για μπανιο και ξεκουραση.
Πως ειναι δυνατον σε μια παραλια που υπαρχουν καδοι σκουπιδιων να περπατας πατωντας πανω σε πλαστικα μπουκαλια νερου,ποτηρακια του καφε,και οτι αλλο μπορει να φανταστει καποιος?
Μα και καδοι να μην υπαρχουν ενα σακουλακι πλαστικο να εχει ο καθενας μαζι του και μετα το μπανιο να μαζευει οτι εχει χρησιμοποιησει και να το περνει στο αυτοκινητο του.
Ειμαστε πολλα χρονια πισω και σ'αυτον τον τομεα και ετσι οπως μεγαλωνουν τα μικρα παιδια πετωντας οτι κρατανε απο εδω και απο εκει δεν βλεπω να καλυτερευει τιποτα.
Ασε πια αυτα τα τεραστια κουτια που εχουν τοποθετησει οι δημοι σε καθε πλατεια της πολης.Σωθηκαμε κυριοι Δημαρχοι ναι με αυτα θα κανουμε αρχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: