Παρασκευή, Ιουλίου 13, 2007

Εκπτωσεις

Αρχιζουν οι εκπτωσεις τρεξτε ολοι,τρεξτε να αγορασετε προιοντα υπερτιμημενα κατα 400% και με εκπτωση εως και 50%.
Προιοντα κατασκευασμενα στην Ινδια,στην Κινα,στο Βιετναμ και σε οποια αλλη χωρα ο μισθος ενος εργαζομενου δεν ξεπερναει το 1 ευρω την ημερα.
Οι εκπτωσεις ειναι ευκαιρια να ξεφορτωθουν οι εμποροι το στοκ τους και να αγορασουν οσοι δεν μπορουν αλλοιως ρουχα η υποδηματα μια και οι τιμες τους πια ειναι εκτος ελεγχου την κανονικη περιοδο.
Ειδα μαγιω αντρικο 75 ευρω και οχι κανενα επωνυμο και υποκαμισο αντρικο με 120 ευρω,σε λιγα χρονια θα κυκλοφορουμε γυμνοι ετσι που παει.Ποιο ειναι το κολπο τωρα για να μαθαινετε και οι αδαεις.
Εισαγει ο εμπορος μιλαμε για αλυσιδες καταστηματων οχι για μικρομαγαζο οκ?
Εισαγει λοιπον ενα ζευγαρι παπουτσια αξιας 5 ευρω πχ και το κοστολογει 12 ευρω.Το στελνει μετα στα παραρτηματα της εταιρειας του με αξια 24 ευρω ετσι ενα ζευγαρι παπουτσια απο 5 κοστιζει 24 ευρω,βγαζοντας λοιπον το 50% εκπτωση του ερχετε παλι με κερδος δηλαδη κοροιδια απλη.
Αν φυσικα ειναι τοσο μεγαλη η εκπτωση αλλοιως το κερδος ειναι μεγαλυτερο.
Και μετα τους φταιει το εργατικο κοστος για την ακριβεια,εχετε δει κανεναν εμπορο να παραπονιετε για οσα ξοδευει για ανακαινησεις του καταστηματος του που συνηθως κοστιζουν εκατονταδες χιλιαδες?Οσο για τους εργαζομενους?
Δεν μας κανει οτι θελουμε?Δηλαδη 5 ειδικοτητες με ενα μισθο?
Απολυση.
Γνωστη μεγαλη αλυσιδα υποδηματων εχει στον ισολογισμο της δικαιολογησει εξοδα 260.000 ευρω για ενα χρονο για απολυσεις και αποζημιωσεις προσωπικου.
Εκπτωσεις στην ζωη των ανθρωπων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου, Χάρη

Παρακολουθώ το blog σου τον τελευταίο καιρό και γενικά συμφωνώ μαζί σου για τα διάφορα θέματα που γράφεις. Έχουμε και πολλά κοινά βιώματα.

Θα μου επιτρέψεις όμως αυτή τη φορά να σου επισημάνω κάποια λάθη που κάνεις.

Πρώτον - τσουβαλιάζεις όλους τους "εμπόρους". Δεν είναι όλοι ίδιοι. Το μαγαζάκι της γειτονίας με το ΙΚΕΑ δεν εχουν και πολλα κοινά. Και οι μικρο-έμποροι ακόμα δεν είναι όλοι ίδιοι. Υπάρχουν έμποροι που βάζουν πάνω από όλα το κέρδος αλλά από ότι μου έχει δείξει η ζωή, υπάρχουν και πάρα πολλοί "υπάλληλοι" κλπ επαγγέλματα που βάζουν πάνω απ'όλα το οικονομικό τους συμφέρον. Περισσότερο έχει να κάνει με το ήθος του ατόμου παρά με το επάγγελμα που ασκεί.

Όσο για τις αποζημιώσεις - είναι μέρος του λογιστικού σχεδίου και το έχουν όλες οι εταιρείες.
Μου φαίνεται οτι ειναι στην ομάδα 4 - Προβλέψεις για αποζημιώσεις προσωπικού.

Θα τα ξαναπούμε.
mary

ΗarryTsopanos είπε...

Φιλη Μαιρη σ ευχαριστω για το σχολιο σου,αλλα σημειωνω κι εγω οτι δεν συμβαινει αυτο απο τους μικροεμπορους αλλα απο τις αλυσιδες εταιριων που εισαγουν οι ιδιες το εμπορευμα που μετα στελνουν στα υποκαταστηματα τους.Οσο για τις προβλεψεις για την απολυση προσωπικου,δεν με παραξενευει οτι υπαρχει σε ολες τις εταιρειες αλλα το υψος της προβλεψης.Κατι που ισως κατα την γνωμη μου σημαινει ποσο ευκολα απολυουν καποιον.Δες αν θες προηγουμενη αναρτηση μου για το πως απολυθηκα εγω.