Τρίτη, Δεκεμβρίου 04, 2007

Να ειχαμε και λεφτα περισσοτερα

Πηγαινοντας σημερα στη δουλεια κατεβηκα Συνταγμα και ειδα οτι το νεο Πολυκαταστημα με ονομα Public ειχε ανοιξει για πρωτη ημερα.
Το κτηριο ειναι καταπληκτικο και πληρως ανακαινισμενο,οι χωροι λιγο μπερδεμενοι και πολυ εμπορευμα ολων των ειδων παντου,κυριως επισκεφθηκα τους χωρους που ειναι οι τηλεορασεις και οι καμερες,μετα χαθηκα στις σκαλες και βαρεθηκα.
Ωραια ειναι αυτα τα νεα πολυκαταστηματα ,με οτι καλουδι κυκλοφορει να μπορει να το βρισκει καποιος ευκολα,να ειχαμε και μεγαλυτερους μισθους ομως πολυ καλυτερα θα ηταν.
Ετσι οπως παει η κατασταση σε λιγα χρονια με τους μισθους στα ιδια και τις τιμες στα υψη θα γινουν ολοι αυτοι οι χωροι οπως κατι πολυκαταστηματα που ειχα δει στην Βουδαπεστη,δεκα εμπαιναν ενας ψωνιζε και εκει η φτωχεια δεν περιγραφετε σε λιγο δεν θα περιγραφετε και εδω.

8 σχόλια:

Υπερμίκης είπε...

Εξαιρετικά μεγάλος ο αριθμός πολυκαταστημάτων στην Αθήνα!Τώρα έχετε και την Φνακ.Δουλεύει καλά;
Στην πόλη που μένω(άνοιξε την δεκαετία του 80) τα πάει καλά,αλλά δεν υπάρχει και μεγάλος ανταγωνισμός.Απλώς έκλεισαν τα μικρά βιβλιοπωλεία.Άρχισα να πηγαίνω λιγότερο γιατι εδώ και λίγο καιρό μας χρεώνει το αμπαλάρισμα!
Στην Αθήνα με τόσα πολλά πολυκαταστήματα και τόσα άλλα μικρότερα μαγαζιά ,πως τα βγάζουν όλοι αυτοί πέρα;Τόσο πολύ χρήμα υπάρχει;

ΗarryTsopanos είπε...

Χρημα υπαρχει πολυ αλλα σε λιγους.Οι υπολοιποι απλα κανουν βολτα βλεπεις κοστιζει και ο καφες.

Υπερμίκης είπε...

Παρεμπιπτόντως σε κανονικό καφενείο κανένα αναψυχτικό δεν στοιχίζει παραπάνω από δύο ευρώ
(καφέδες,μπίρες κλπς)Στην Ελλάδα πληρώνουμε περισσότερα και πάντα θεωρούμε ότι δεν είναι τίποτα!

ΗarryTsopanos είπε...

Τι αλλη επιλογη εχουμε?να κλειστουμε μεσα η να μην πινουμε τιποτα οταν βγαινουμε εξω.

Υπερμίκης είπε...

Να βγαίνετε ρε παιδιά,αλλοίμονο!
Να το λέτε συνεχώς όμως ότι το παρακάναμε με τις τιμές.Και να αναφέρετε τις συγκρίσεις με τις χώρες του εξωτερικού,πχ με το Βερολίνο.Οι ίδιοι οι τουρίστες ΜΑΣ κριτιμάρουν παντού, ότι στην Κέρκυρα πχ πληρώνουν τον καφέ τους 6 ευρώ!Και αν είναι γαλλικός,Θεός να τον κάνει καφέ.

ΗarryTsopanos είπε...

Φιλε μιυ ολοι το λενε αλλα ποιοσ τους ακουει?Στο Συδνευ που εζησα εως το 93 οι τιμες ειναι ιδιες αν οχι καλυτερες και μολις περισυ ξαναπηγα καμια διαφορα.

Υπερμίκης είπε...

Τέλοσπάντων,κι εγώ πολλά λέω αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα.Φοβάμαι ότι αν συνεχίσουμε έτσι ακόμα και η Ευρώπη θα μας παρατήσει!
Σε λίγο θα την αντιμετωπίσω την κατάσταση αυτή από κοντά.Θα επισκεφτώ την Ελλάδα για έξη εβδομάδες.Μάλλον δεν θα'χω πρόσβαση στο 'Ιντερνετ.
Χάρη,εύχομαι να μην ταλαιπωρηθείς
πολύ στην δουλειά αυτές τις μέρες
με την πολυκοσμία στο κατάστημα.

Καλές γιορτές και καλή χρονιά.

ΗarryTsopanos είπε...

Καλες γιορτες και σε σενα φιλε μου,να περασεις καλα στην Ελλαδα.