Σάββατο, Μαρτίου 15, 2008

Μικρο οδοιπορικο


Φθασαμε στην Βιεννη αργα το απογευμα πριν μια εβδομαδα,βρηκαμε ευκολα το διαμερισμα που ειχα κλεισει στο Alte Donau και πηγαμε για ψωνια στο σουπερ μαρκετ της περιοχης.

Τα περισσοτερα ειδη που αγορασαμε ειχαν την ιδια η και χαμηλοτερη τιμη απο οτι τα αγοραζουμε εδω,εντυπωσιαστηκα.....ρε ειμαστε πλουσια χωρα τελικα στην Ελλαδα.

Κατεβηκαμε στην πολη για μια πρωτη βολτα,εκανε λιγο κρυο,καναμε μια βολτα στην περιοχη του Αγιου Στεφανου εως την Οπερα και γυρισαμε σπιτι.

Ενα καταπληκτικο στουντιο στον 18ο οροφο μιας 21 οροφων πολυκατοικιας με ολα τα κομφορ και τις ανεσεις και πολυ ομορφη θεα.

Και η τιμη του?400 ευρω την εβδομαδα.......ναι τοσο ακριβα.

Τις επομενες ημερες γυρναγαμε σπιτι εξαντλημενοι απο το πολυ περπατημα,αλλα οσοι εχουν παει θα καταλαβουν γιατι,που να προλαβουμε να τα δουμε ολα αυτα σε πιο αργο ρυθμο?

Εντυπωσιαστηκα απο το παλατι του Shonbrunn και το Hofburg χωρις ομως να υπολοιπονται ολα τα αλλα.

Η εκδρομη στο Σαλτζμπουργκ με τραινο ηταν εντυπωσιακη,το χωριο αν και πολυ εμπορικοποιημενο αξιζε και μονο για την ομορφια των κτηριων και το τοπιο γυρω του.

Οπως εχω ξαναπει ομως το πιο εντυπωσιακο ομως ηταν η εκδρομη μας στη Μπρατισλαβα,οχι για την πολη σαν συνολο αλλα για το ιστορικο κεντρο της μονο.

Το υπολοιπο και να το γκρεμιζανε δεν θα το αντιλαμβανοταν κανεις.

Αξιζει τον κοπο αν και κοπος δεν ειναι να κανει καποιος αυτο το ωριαιο ταξιδι απο την Βιεννη προς την Μπρατισλαβα μονο και μονο για το ιστορικο της κεντρο.

Οι φωτογραφιες και οι περιγραφες δεν μπορουν να δωσουν την αισθηση που μπορει να εχει καποιος βλεποντας αυτα τα αριστουργηματα,αυτα δεν περιγραφονται.

Οπως δεν περιγραφεται η ποιοτητα ζωης στην Βιεννη,οι ποδηλατοδρομοι παντου,το πρασινο,η καθαριοτητα,η ευγενεια των οδηγων και του κοσμου.

Πολλοι μου λενε οτι αυτη η ευγενεια ειναι προσποιητη,,,,,ε οκ προτιμω την προσποιητη ευγενεια απο την νοσηρη αγενεια που καθημερινα μπορει να ζει καποιος ζωντας σε αυτην την υποβαθμισμενη χωρα που λεγεται Ελλαδα.

2 σχόλια:

Dr Low είπε...

Έίναι λένε ακριβά στην Αυστρία. ΟΚ. Είναι ακριβά τα ενοίκα. 500 με 600 ευρώ. Γιατί; στην Ελλάδα πιο φτηνά είναι; Έχω φίλη αυστριακή που δουλεύει σε σουπερ μαρκετ και πέρνει 2000 ευρώ το μήνα. Με αυτό το μισθό και ενοίκιο πληρώνεις και ζεις αξιοπρεπώς. Εδώ με τα 500 και 600 ευρώ τί κάνεις;
Μετά λένε εμένα κακιά και πικρόχολη!
Καλημέρα!

ΗarryTsopanos είπε...

Απ οτι ειδα οι τιμες ειναι στα ιδια επιπεδα οσο αφορα φαγητο κλπ.το τραινο ειναι ακριβοτερο,αλλα κι εδω οπως ειπες με 600 ευρω μονο κοτετσι νοικιαζεις.