Κυριακή, Ιουλίου 13, 2008

Α Room with A View

Περιμενοντας ακομη το Ει-ντι-εσ-ελ γυρισα σπιτι αποψε μετα απο ενα ταξιδι στους υπεροχους φαρδεις και ανετους δρομους της Ελληνικης επαρχιας.
Και σε αυτους τους δρομους κυριως περιλαμβανω την Κορινθου-Πατρων που για μια ακομη φορα μου προκαλεσε τρομο.
Τρομο μου προκαλεσαν και τα χιλιαδες εκκλησακια που ειδα κατα την διαρκεια της διαδρομης Αθηνα-Λευκαδα αλλα και στο τοπικο δικτυο του νησιου.
Αληθεια ποσο πονο πρεπει να εχει προκαλεσει σε χιλιαδες οικογενειες αυτη η κακη κατασκευη των δρομων μας,ποσοι ανθρωποι εχασαν την ζωη τους για να τρωνε με χρυσα κουταλια αυτοι που κατασκευασαν αυτους τους δρομους καθως και αυτοι που τους εδωσαν την αδεια να το κανουν?
Και γυρνωντας διαπιστωσα οτι η επιστολη στον πρωθυπουργο επιασε τοπο τελικα (γελια αχαλινωτα) ειδατε αποφυλακιστηκε η 35χρονη αλλα πηρε φορα ο χοντρος και αποφυλακισε και τον εργατολογο ο οποιος αρχιζει συναυλιες ανα την χωρα με ρεπερτοριο της Χαρουλας Αλεξιου.
Λοιπον στο θεμα μας τωρα και αυτο ειναι οι διακοπες μου στην Λευκαδα οκ?
Τι νησι θεε μου τι φυση....δεν μιλαω για τον βιασμο του απο το
Rooms to let και τις παραδοσιακες ταβερνες που υπαρχουν ακομη και στις κορυφες των βουνων και οι οποιες σερβιρουν το ιδιο μενου που σερβιρει και το σουβλατζιδικο της γειτονιας μου.
Μιλαω για την φυση και τις παραλιες τις μαγευτικες οχι για την ιδια την πολη που δεν εχει τιποτα για να κρατησει τον επισκεπτη εκτος απο τσολιαδακια και κουπες καφε"με αγαπη απο την Λευκαδα".
Η θεα απο το τεραστιο μπαλκονι του δωματιου μας απιστευτα μαγευτικη,φωτογραφια δεν φορτωνει αλλα συντομα θα βαλω,
και φισικα ως πνευμα ανησυχο δεν αφησα περιοχη για περιοχη χωρις εξερευνηση.
Κατ'αρχη ολο το νησι γυρω-γυρω και πανω κατω,μετα μια εκδρομη με πλοιο στις αποκρυμνες παραλιες και Φισκαρδο και Κιονι ενα χωριουδακι στην Ιθακη και γυρω γυρω απο τον Σκορπιο πραγμα που με κουρασε......τι με μελλει εμενα που εμενε ο Ωνασης?
Ασε που σταματησε το πλοιο 10 λεπτα να κανουν μπανιο εκει οι κομπλεξικοι ελληναρες και αλλες εθνοτητες μην και νοιωσουν Τζακυ Κεννεντυ-Ωναση εστω και λιγο.
Μετα πηραμε φορα και βουρ για βολτα με το του-του στην Παργα και μπανιο στην Καστροσυκια και φαγητο στην Πρεβεζα.
Ενοιωσα λιγο σαν περιφερομενος θιασος τελικα και δεν ηταν λιγοι θιασοι και τραγουδιστες χμ χμ χμ μεγαλοι ταχα που στο επομενο διαστημα θα εμφανιστουν στο γνωστο φιλοθεαμον κοινον της Κονιτσας.
Ωραια ηταν τελικα και τωρα εμεινα μονος και μου την κοπανησε το μωρουλι μου,εκει που το συνηθιζω τσουφ και μου την κανει.
Δεν πειραζει του χρονου παλι.
Καλο καλοκαιρι σε ολους εσας που ετοιμαζεστε.

1 σχόλιο:

mahler76 είπε...

Πέρασες καλά αυτό έχει σημασία!!! και του χρόνου, αν και ελπίζω να έχεις ακόμα μέρες διακοπών. Καλή σου μέρα.