Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 04, 2008

Παμε για την επομενη

Εχει περασει η μιση εβδομαδα της αδειας μου και ειναι σαν μα μην εκανα τιποτα.
Εφυγα για τρεις ημερες στην Αιγινα για να αποφυγω το συνηθισμενο και μηνιαιο ξεσπασμα της μητερας μου που οποτε παιρνει την συνταξη της αρχιζει να κατηγορει οτι την παιρνω και την τρωω απο εδω και απο εκει.
Μιλαμε για ποσο 300 ευρω το οποιο ξοδευεται ολοκληρο σε ψωνια για να τρωει ολη μερα μια και τιποτα αλλο δεν κανει.
Της το αφησα λοιπον το ποσο να το διαχειριστει η ιδια και την εκανα με ελαφρα πηδηματακια.
Η ζωη εκει σε αλλους ρυθμους ο κοσμος ησυχος οι τουριστες γυρισαν στα σπιτια τους και εχει ησυχασει ο τοπος λιγο.
Με το Βαγγελη τον ξαδελφο μου ασχοληθηκαμε με τον υπολογιστη του επισκεφτηκαμε αλλους συγγενεις,φαγαμε,κοιμηθηκαμε ηπιαμε πολλους καφεδες και γενικα δεν καναμε τιποτα.
Πηγαμε και στα γενεθλια του Βασιλη που ειναι γιος της ξαδερφης της Ρουλας και εκει συνηδητοποιησα οτι τα μωρα μεγαλωνουν κι εμεις το ιδιο.
Ωχ

ωχ

και παλι ωχ









Το να με παρει ο υπνος ηταν δυσκολο το βραδυ,μια τα κοκορια που κοκοριζαν απο τις 4 το πρωι,μια το σκυλι του Βαγγελη που γαυγιζε απο τις 3 το πρωι,μια ο Βαγγελης που οταν τον επαιρνε ο υπνος ελεγες οτι εφευγε το Καμελια και πηγαινε για Πειραια.
Ειδα και αλλα στο νησι που με στεναχωρησαν δεν ειναι για να τα αναλυσω εδω αλλα καταλαβα πως τα αθωα παιδικα μας χρονια εχουν περασει πια χωρις επιστροφη.
Περασα απο τα παληα μερη που εμενα με τα ξαδερφια μου μικρος,απο την περιοχη που ηταν το σπιτι της γιαγιας μου,οσο σκεφτομαι οτι αυτο το σπιτι πουληθηκε για να αγορασει καποιος ενα Χιουνται με πιανει πυρετος.
Δεν ξερω πολλους πια απο την Αιγινα μονο τους δικους μου,τα μωρα που χαιδευα εγιναν ενηλικες και πολλοι παντρευονται η φλερταρουν με συνομιλικους τους.
Ειμαι ενας ξενος για το μερος μου και νοιωθω ακομη πιο ξενος οταν βλεπω ποσο εχουν απομακρυνθει για λογους που δεν θελω να καταλαβω οι δικοι μου εκει.
Λιγες ημερες ξεκουραση ακομη και μετα παλι πισω στην δουλεια.
Παρισι σου ερχομαι,πως νοιωθω οτι ανηκω πιο πολυ εκει........

Δεν υπάρχουν σχόλια: