Τρίτη, Φεβρουαρίου 10, 2009

Σεναριο τρομου

Τον τελευταιο καιρο ακουμε συνεχεια για την παγκοσμια οικονομικη κριση και ποσο θα επηρρεασει τις ζωες ολων μας.
Ακουμε για απολυσεις εργαζομενων σε ολο τον κοσμο,φτωχεια και μεγαλη ανεργια.
Λεσ και οι εργαζομενοι ειναι αυτοι που φταινε για ολη την καταληστευση των οικονομιων των χωρων αυτων,λες και οι εργαζομενοι εκλεψαν,καταφαγαν και πλουτισαν απο τα υπερκερδη των μεγαλων εταιρειων και τραπεζων.
Δεν ακουσαμε καθολου για μειωσεις των τιμων των προιοντων,το αντιθετο μαλιστα.
Το σεναριο τρομου που γινετε καθε ημερα και χειροτερο ειναι πιο φριχτο απο τις προφητειες του Οργουελ και σκεπτομαι μην ειναι καπως ετσι.
Οι πλουσιοι αυτου του πλανητη θελοντας πλεον να απαλλαγουν απο την ενοχλητικη απαιτηση των εργαζομενων για καλυτερους μισθους και καλυτερες συνθηκες εργασιας,βρηκαν τελικα τον πιο φριχτο τροπο να το κανουν.
Με την ανεργια που θα προκληθει χιλιαδες ατομα στο χειλος της ανεχειας θα ψαχνουν ενα κομματι ψωμι.
Ευκαιρια να παραβιαστουν ολοι οι εργατικοι νομοι και να προσφερθει εργασια με μειωμενους μισθους,εργασια λιγοτερη του πενθημερου,ευελικτη οπως λενε και γενικα οτι αλλο θεωρηθει οτι μπορει να δωσει περισσοτερο κερδος και συγχρωνως να μειωσει τις απαιτησεις των εργαζομενων.
Ηδη φιλη μου που εδωσε συνεντευξη για μια απο αυτες τις θεσεις των 700 ευρω ρωτηθηκε αν ειναι διαθεσιμη να εργαστει ευελικτα,σε μειωμενες ημερες την εβδομαδα,να μεταφερεται σε αλλο καταστημα αν χρειαστει και γενικα οτι πιο εξευτελιστικο μπορει να δεχθει ενας εργαζομενος.
Και αυτο απο μια εταιρεια που ενα ρουχο της κοστιζει οσο ενας μισθος 700 ευρω.
Αλοιμονο στα νεα παιδια,τα παιδια του καθενος μας και τα παιδια των διπλανων μας.
Και εδω στο Ελλαδισταν πρωτοι απο ολους αρχιζουμε να κανουμε οτι λογικα θα επρεπε να σκεφτουμε πριν γινει.
Εξ'αλλου οι μισθοι εδω οπως ολοι ξερουμε ειναι στο 60% του βασικου μισθου στην Ευρωπη ενω τα προιοντα πολυ πολυ ακριβοτερα.
Που το πανε δεν ξερω,τι θα γινει ομως ισως δεν το γνωριζουν και αυτοι.
Χαλια μαυρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: