Κυριακή, Φεβρουαρίου 22, 2009

Ο Κλεψας του κλεψαντος

Σημερα σκεφτομουν το χαλι που επικρατει.....τουλαχιστον αυτο που μας λενε οτι επικρατει στα οικονομικα της χωρας μας.
Σπουδαια τα λαχανα θα μου πειτε αλλα οσο θυμαμαι να ζω σε αυτην την χωρα ολο οικονομικα προβληματα και δυσκολιες ειχαμε.
Πως με τοσα προβληματα καταφεραν καποιοι να κανουν τοσα δις δεν καταλαβα ποτε.
Και πως να μην εχουμε προβληματα με την οικονομια και με τα ασφαλιστικα ταμεια σε αυτο το κρατος.....αφου τουλαχιστον στο λιανικο εμποριο που εργαζομαι εγω εδω και τοσα χρονια μονο 2 επιχειρησεις δεν φοροκλεβαν το κρατος και το ικα,ολες οι υπολοιπες μεγαλες και τρανες εχουν και ειχαν κατακλεψει τα παντα.
Ακομη και σημερα υπαρχουν εργοδοτες που κλεβουν ικα και κρατος και τους εργαζομενους τους μαζι.
Με τηλεφωνηματα μου στην τοπικη επιθεωρηση εργασιας ζητησα ελεγχο εταιρειας που αρνειται να δωσει αδεια ετησια,δεν πληρωνει ουτε σε χρημα ουτε δινει ημερα εξτρα για εργαζομενο ρεπο κλπ.
Ηλθαν πριν μηνες λοιπον αποφασισμενοι να λυσουν το προβλημα,πηραν παρανομες καταστασεις εργασιας και αλλα χαρτια,πηραν χαρτια αλλα τιποτα δεν εκαναν.
Απο τοτε εξαφανιστηκαν και οσο και να ζηταμε να ξαναερθουν για ελεγχο τιποτα,ηρθαν λοιπον προχθες και αντι να ελεγξουν την εν λογω εταιρεια ελεγξαν εμας που το καταγγειλαμε.
Καλα ακουγετε οτι ολοι αυτοι τα παιρνουν απο τους εργοδοτες,τους τα ειπα....αν εχετε αποδειξεις να τα καταγγειλετε γραπτως ειπαν.
Και η εταιρεια τους προσκομισε αποδειξεις αδειων με πλαστες υπογραφες που δεν τις εβαλαν οι εργαζομενοι.
Ολοι οι ελεγχοντες σε αυτην την χωρα τα παιρνουν τελικα αλοιμονο για τους εργαζομενους.
Και κλεβει το κρατος τους πολιτες μην παρεχοντας τα οσα πρεπει και κλεβουν και οι πολιτες το κρατος λες και ζουνε σε ενα αλλο κρατος και οχι σε αυτο.
Και τι να κανει ο πολιτης να πληρωσει για ποιον λογο?
Για να πλουτιζουν οι πλουσιοι και να παθαινει καθηζηση ο μισθος των εργαζομενων.
Αν σκεφτουμε τι εχουν κατακλεψει διαφοροι με την ανοχη αυτου του κρατους αλλοι σε χρημα και αλλο σε γη τοτε οι υπολοιποι κλεβουν και εχουν κλεψει πολυ λιγοτερα.
Και μειναμε και θα παραμεινουμε τελευταιοι στην Ευρωπη και πρωτοι στην διαφθορα και τον χρηματισμο,και δεν πειθετε πια κανεις απο τις εξαγγελιες κανενος οτι θα παταξει αυτο το προβλημα,απλα μαθαμε να κλεβουμε οπως και εκεινοι και οι αλλοι εμαθαν να τα οικονομανε με μιζες και φακελλακια.
Οσο για την παραοικονομια δεν αρκει παρα να κανει μια βολτα στο κεντρο και στους πεζοδρομους της πολης να δει ποσο εμπορευμα πουλιετε απο τους αλλοδαπους στους δρομους και να αναρωτηθει ποσοι φοροι χανονται απο αυτες τις συναλλαγες και επισης να αναρωτηθει που βρισκονται οι χιλιαδες που εχουν προσληφθει σαν δημοτικη αστυνομια,μαλλον γραφουν καποιον φτωχο περιπτερα γιατι εβαλε ψυγειο για παγωτα γιατι τιποτα αλλο δεν εχουν ικανοτητα να κανουν.
Υπαρχουν λοιπον ανθρωποι σε αυτην την χωρα με ελπιδα οτι θα βγουμε ποτε απο αυτο το μαυρο χαλι?
Αν ναι ας παρουν ενα ελικοπτερο και αυτοι και ας φυγουν για αλλου,εδω φευγουν φυλακισμενοι εμεις οι "ελευθεροι" τι κανουμε?

Δεν υπάρχουν σχόλια: