Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2009

Χειροτερα


Και εκει που καθομουν και χαζευα...χαζευω γενικα ολη την μερα αυτους τους μηνες κτυπησε το τηλεφωνο μου,ηταν η Μαρια η υπευθυνη μου απο την δουλεια,εκλαιγε,πηγε ο νους μου στο κακο,καποιος επαθε κατι σκεφτηκα.

"Χαρη με απελυσε"εμεινα αφωνος,ειχαμε κουβεντασει χθες τις εργασιακες συνθηκες στον εργοδοτη που εργαζοταν αλλα δεν φανταζομουν οτι θα την απελυαν ετσι χωρις λογο,μαλλον υποπτευομαι οτι η συναδελφος της την καρφωνε επειδη ζητουσε τα δικαιωματα της,και αν ξερατε τι θελουν να κανουν οι εργοδοτες σημερα σε οσους διεκδικουν τα δικαιωματα τους θα σας επιανε φρικη.

Κατ'αρχην σε αυτην την χωρα δεν υπαρχει συναδελφικη αλληλεγγυη,το καρφωμα και η ρουφιανια παει συννεφο,για να κρατησει ο καθενας την θεση του μπορει να φτασει σε επιπεδα ζωου,μαλλον χειροτερα γιατι τα ζωα φερονται καλυτερα.

Μετα δεν υπαρχει καμμια προστασια για τον εργαζομενο απο πουθενα,η επιθεωρηση εργασιας μαλλον επιθεωρηση θεατρικη ειναι,χωρις κανεναν ελεγχο οι εργοδοτες κανουν οτι θελουν.

Και μενει στην ανεργια και η Μαρια με οικογενεια και εξοδα που δεν ειναι δυνατον να καλυφθουν απο εναν μισθο,και ολα αυτα γιατι ο εργοδοτης της θελει οπως της ειπε να προσλαβει ταχα μια αλλη κοπελλα που ειχε παληα και ειχε φυγει.
Μα ειναι ΣΟΒΑΡΑ δικαιολογια για να απολυσεις καποιον αυτη?

Η ζουγκλα που ζουμε λοιπον εμεις του ιδιωτικου τομεα χειροτερευει,σε λιγο καιρο θα παρακαλαμε για δουλεια,θα δεχομαστε τις παρανομιες του καθε γελοιου εργοδοτη και θα ζουμε για να δουλευουμε,χωρις αξιοπρεπεια,χωρις ελπιδα για κατι καλυτερο.

2 σχόλια:

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

καλημέρα,το ότι δεν υπάρχει συνεδελφική ,και οχι μόνο, αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων πιστευω είναι η βασική αιτία για όλα τα δεινά που έχουν καταποντίσει τον κόσμο.
Είμαστε ατομιστές κι εκεί αρχίζουν και τελειώνουν όλα.
Δεν περιμένω απο κανεναν πολιτικό να με σώσει.Ουτε θεωρώ οτι η κατάλυση της εξουσίας είναι η λύση σε καμμια περιπτωση γιατι απλως θα γινουμε χειρότερα θηρία(παρεπιπτόντως θεωρώ οτι η αγαπη που μπορει να σου δωσει ενα ζωο είναι οτι πιο γλυκο και αγνο )
Τη λύση για το μελλον μπορω να τη δω μονο στη σωστή παιδεία,μονο που εμεις που θα εκπαιδευσουμε τα παιδια μας είμαστε σαπιοι.
Δεν μ'αρεσουν οι κασσανδρες.Παροτι ολα δειχνουν μαυρα πιστευω οτι μπορουμε προσεχοντας καθενας πως φερεται και πως σκεφτεται να ξαναγινουμε ανθρωποι.Αλλωστε πιστεύω βαθιά στον Θεό και δεν μας επλασε τελειους για να μας αφησει να καταστραφουμε.Πάνταθα παρεμβαίνει.

ΗarryTsopanos είπε...

Κυρια Μεντζελοπουλου
Ευχαριστω για το σχολιο σας αλλα και για την ευκαιρια που ειχα να ανακαλυψω το ιστολογιο σας.Βλεπετε το ατυχημα που ειχα,εχω σπασει 3 δισκους στην σπονδυλικη μου στηλη με εχει αναγκασει να επισκεπτομαι ποδιατρο ο οποιος μου εχει συστησει να φοραω ειδικους πατους στα παπουτσια,χωρις αυτους τους πατους οι πονοι ειναι αφορητοι.Διαβαζοντας λιγο απο το ιστολογιο σας καταλαβα το γιατι.
Ετσι πραγματα που δεν κατανοουσα γινονται πλεον κατανοητα.
Ευχαριστω και παλι.