Τετάρτη, Οκτωβρίου 21, 2009

Το νομιμο και το ηθικο

Αλλη μια φραση που δεν ειπωθηκε απο μενα.
Εγινε αρκετη συζητηση οταν ακουστηκε αυτη η φραση,την παιρνω και εγω και την χρησιμοποιω κανοντας αναφορα στις δικες μου εμπειριες.

Ειναι νομιμο και ηθικο εταιρεια να αδιαφορει για τραυματισμο υπαλληλου της?

Ειναι νομιμο και ηθικο να αδιαφορει για τις παρακλησεις του εργαζομενου της για απασχοληση του σε χωρους που δεν θα επιβαρυνουν την κατασταση του και να τον απολυει με ψευδεις δικαιολογιες?

Ειναι νομιμο και ηθικο να τον απολυει χωρις καν να του ζητησει να απολογηθει για οσα δυο ατομα του καταμαρτυρουν,και χωρις να ενδιαφερθει για την οικονομικη κατασταση του ιδιου και της οικογενειας του?

Ειναι νομιμο και ηθικο να καταφευγει με ψευτικες καταθεσεις στα δικαστηρια και αφου χασει και στα δυο να παρακρατει την απολυση του υπαλληλου της κατηγορωντας αυτον για παραπλανηση του δικαστηριου?

Ειναι νομιμο και ηθικο να προσκομιζει στο δικαστηριο βεβαιωσεις οτι δεν φοροδιαφευγει,που μαλλον αποκτηθηκαν η παρουσιαζοντας αλλα στοιχεια στον ελεγχο,η δωροδοκωντας τους ελεγκτες?

Ειναι νομιμο και ηθικο να ενημερωνει αυτη η εταιρεια την επομενη εργοδοσια του υπαλληλου της,ζητωντας την απολυση του,οταν γνωριζει οτι η εργασια αυτη ειναι ο μονος τροπος για την επιβιωση του?

Ειναι νομιμο και ηθικο να χρησιμοποιει καθε μεσον για την συκοφαντηση του και την με καθε τροπο καταστροφη του?

Αν ολα αυτα ειναι νομιμα και ηθικα τοτε εγω πρεπει να δικαστω και να με στειλουν στην φυλακη σαν παρανομο και ψευτη,αν οχι σε ποια χωρα του κοσμου κατι σαν αυτο θα ειχε καλυφθει και η εταιρεια θα ειχε την δυνατοτητα να λειτουργει σαν να μην εχει κανει τιποτα παρανομο?

Εχω ενα ελλατωμα,η προτερημα,καλο η κακο.

Δεν ξεχναω,ουτε τα καλα ουτε ομως τα ασχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: