Κυριακή, Οκτωβρίου 18, 2009

Αν

Αν οσα ειπε ο Πρωθυπουργος της Ελλαδος στην Βουλη δειχνουν ποια θα ειναι η φιλοσοφια του Πασοκ στα χρονια που θα κυβερνησει.
Αν το υπουργειο οικονομικων πιασει ολους τους μεγαλους φοροκλεφτες που επι δεκαετιες κατακλεβουν την χωρα.
Αν καταφερει να ξεφορτωθει τους εφοριακους που χρηματιζονται και εκδιδουν πιστοποιητικα σε επιχειρησεις που φορο και εισφοροδιαφευγουν οτι ειναι νομιμες.
Αν το υπουργειο υγειας καταφερει οι ασθενεις να εχουν μια ανεκτη νοσηλεια και να μην ειναι παρατημενοι στους θαλαμους των νοσοκομειων χωρις νοσηλευτικο προσωπικο.
Αν καταφερει οι γιατροι των νοσοκομειων να πληρωνονται σωστα και να μην κλεβουν και το τελευταιο ευρω απο την τσεπη των ασθενων.
Αν το υπουργειο εργασιας καταφερει να βαλει μια ταξη στην ασυδοσια των εργοδοτων και την ασυστολη χρηση των απολυσεων και της παρανομιας τους.
Αν το υπουργειο παιδειας δωσει ενα οραμα στην νεολαια,δωσει τα εφοδια που
χρειαζονται οι νεοι για να βγουν απο τα αδιεξοδα τους,αν περιορισουν τα
φροντιστηρια και την ιδιωτικη παιδεια.
Αν τα αλλα υπουργεια αρχισουν να ακουνε τι λενε οι πολιτες και σταματησουν να αδιαφορουν για τα καθημερινα τους προβληματα.
Και τελικα αν και εμεις σαν λαος αρχισουμε να πιστευουμε οτι κατι μπορει να αλλαξει και ειμαστε σωστοι στις υποχρεωσεις μας προς την χωρα αυτη.
Τοτε κοματι και εγω του κρατους αυτου,που δεν εχω φοροδιαφυγει,κλεψει,καταπατησει,ενας ασημαντος και μικρος ανθρωπος χωρις επωνυμο οπως λενε....
Θα αρχισω να σκεπτομαι πως αξιζει τον κοπο οτι μετα τα μεσα αυτης της ζωης μου ισως αρχισω να πιστευω οτι αξιζει τον κοπο να λεω οτι ζω σε αυτην την χωρα.
Την χωρα του τιποτα που μπορει ομως να γινει "κατι¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια: