Παρασκευή, Νοεμβρίου 13, 2009

Aυτοι μετρανε μερες,εμεις χρονια.

Δεν εχει περασει και πολυς καιρος απο την ημερα των εκλογων,δεν εχουν περασει πολλες ημερες απο τοτε που ανελαβε η νεα κυβερνηση.
Ειναι νωρις λοιπον να κρινουμε αν εχει καποιο αντικρυσμα η υποσχεση"Πρωτα ο Πολιτης",πως να αλλαξει ολη αυτη η σαπιλα μεσα σε 35 ημερες?

Ομως δεν παυει η ελπιδα του καθενος μας να ανατριχιαζει οταν σκεφτομαστε τι θα γινει αν ολα αυτα αποβουν παλι φρουδες υποσχεσεις,και πολλα απο αυτα μαλλον προς τα εκει πηγαινουν.

Κατ'αρχην η καταργηση των stage στο δημοσιο,θα αφησει χιλιαδες νεους στο δρομο,χωρις ελπιδα για το μελλον,ναι σωστο το μετρο,αλλα τοσα χρονια ποιοι διορισαν ολους αυτους τους νεους στο δημοσιο?
Οχι εγω....ουτε εσεις νομιζω.
Πριν τις εκλογες ο Πρωθυπουργος ελεγε οτι υπαρχουν λεφτα,τωρα ανακαλυψε οτι δεν υπαρχουν.
Ο διοικητης της τραπεζας της Ελλαδος ανεφερε οτι ο Πρωθυπουργος ηξερε την οικονομικη κατασταση της χωρας πριν απο τις εκλογες,ο Πρωθυπουργος δεν το διεψευσε,γιατι τοτε ρωτουσε στο ντιμπεητ και στα μπαλκονια"που πηγαν τα λεφτα"?
Πριν τις εκλογες το Πασοκ δεν ανεφερε τιποτα για νεα ρυθμιση του ασφαλιστικου,σημερα στην βουλη ειπε οτι ειναι στα προθυρα του χαους,τωρα λοιπον το καταλαβε?
Και ενω μιλαγαν για ακυρωση του ασφαλιστικου νομου Πετραλια,τωρα θα επιβαλλουν τους ιδιους ορους και χειροτερους.
Το θεμα ειναι οτι παντα οι εργαζομενοι και οι συνταξιουχοι πληρωνουν τα σπασμενα,λες και αυτοι εφτασαν την χωρα εκει που βρισκεται σημερα,εμεις με τους χαμηλοτερους μισθους στην δυτικη Ευρωπαικη Ενωση και σε λιγα χρονια και στην ανατολικη,εμεις με εργασιακες συνθηκες δουλείας,με εργοδοτες που εχουν κατακλεψει το δημοσιο και εχουν καλυφθει απο το συστημα των φορολογικων ελεγχων,και αυτοι κυβερνουν σημερα.
Και μετρανε μερες οι κυβερνωντες,λενε μονο 35 ημερες εχουν περασει.
Οχι...λαθος!!!!
Εχουν περασει 35 χρονια οχι 35 ημερες,και ολα αυτα τα χρονια εμεις μετραμε το χασιμο των δικαιωματων μας,την χειροτερευση των συνθηκων υγειας,εργασιας,καθημερινοτητας.
Τριαντα πεντα χρονια σκανδαλων,αδιαφοριας,διαφθορας,ανικανοτητας,παντελους ελλειψης ενδιαφεροντος για τον πολιτη της χωρας αυτης.

Δεν θα διορθωσουν τιποτα πλεον οτι και αν κανουν,κατω απο το χαλι θα κρυψουν τα σκουπιδια του παρελθοντος,για να εχουν χωρο να βαλουν τα νεα σκουπιδια τα δικα τους.

Τιποτα δεν θα αλλαξει,οι υποσχεσεις θα μεινουν υποσχεσεις,παντα ετσι θα ειναι.
Καλες οι προθεσεις,χρειαζεται και σχεδιο το οραμα,και αυτο δεν υπαρχει.

Μετραμε χρονια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: