Τρίτη, Δεκεμβρίου 01, 2009

Ψευτικες Υποσχεσεις

Αληθεια εχει περασει απο το μυαλο σας ποσες υποσχεσεις μας εχουν δωσει οι πτωχοι αλλα τιμιοι πολιτικοι που με τον μικρο μισθο των 6.000 ευρω τον μηνα δεν μπορουν να επιβιωσουν?

Εγω θυμαμαι μερικες υποσχεσεις και τις παραθετω πιο κατω για να βοηθησω οσους ξεχνανε γρηγορα και μετα τρεχουν να ψηφισουν τον ενα ανικανο και τον αλλο με την ελπιδα μιας καλυτερης ζωης.


Πριν χρονια ο μεγας Πρωθυπουργος Σημιτης ανακοινωσε οτι θα επιτυχει την συγκλιση των μισθων μας,οσοι δεν γνωριζετε ο μισθος ο βασικος στην Ελλαδα εχει μεινει στα 700 ευρω περιπου οταν αλλου ειναι σχεδον διπλασιος.
Φυσικα υποσχεση εμεινε.

Μετα ηρθε ο μεγας οικονομικος εγκεφαλος Αλογομουρης και μας υποσχεθηκε οτι θα δημιουργησει ενα ταμειο κατα της φτωχειας,μαλιστα ο αλλος μεγας λαοπλανος Καρατζαφερης πηγε απο συμπονοια και κατεθεσε 1 εκατομμυριο ευρα στο ταμειο αυτο για να αποδειξει ποσο φιλευσπλαχνος ειναι,φυσικα καταδικαστηκε προεκλογικα οτι επαιρνε τους μισθους απο ευρωβουλευτη του,ποιος ομως το ανεφερε αυτο απο τους ειλικρινεις δημοσιογραφους μας στο ντιμπεητ?
Λοιπον αφου εχουν λεφτα σε αυτο το ταμειο γιατι δεν μοιραζουν στους αστεγους και τους απορους?


Μετα ολοι μαζι υποσχεθηκανε οτι θα νομοθετησουν για τον κατωτατο εγγυημενο εισοδημα,
και υποσχεση εμεινε και αυτο,εξ'αλλου ειναι γνωστο οτι αυτος που τρωει δεν μπορει να καταλαβει καθολου αυτον που πειναει.

Και μας ανακοινωνουν οτι χρεωκοπησαμε,μας κοροιδευουν ξενοι και ντοπιοι,και αναρωτιεμε που πηγαν τα λεφτα?
Αυτο αναρωτιοταν προεκλογικα και ο νυν Πρωθυπουργος αλλα τωρα τα ριχνει ολα στους εργαζομενους,συνταξεις γιοκ,μισθοι της πεινας,τιμες Ευρωπης.

Δεν ειναι παραξενο που το μονο που δεν συζητηθηκε να μειωθει ειναι η βουλευτικη αποζημιωση,τα εξτρα των βουλευτων,οι μισθοι των Διοικητων,και των γραμματεων,και δεν θα ειναι καθολου παραξενο αν βρουν τροπο πισω απο την κουρτινα να παρουν και αυξησεις ταχα μου δεν τα βγαζουν περα.

Οταν καποιος δεν τα βγαζει,περα με 6.000 ευρω,συν τα δωρεαν απο ολα που εχουν,συν τα δωρακια κατω απο το τραπεζι,δεν εχουν τουλαχιστον καθησει να σκεφτουν πως μπορει να ζησει ενας ανεργος με 450 ευρω τον μηνα?

Η απαντηση ειναι ΟΧΙ,απλα δεν τους ενδιαφερει αυτο,το μονο που τους ενδιαφερει ειναι ο πλουτισμος τους των ιδιων και των τρισεγγονων τους.

Υποσχεσεις!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: