Κυριακή, Δεκεμβρίου 06, 2009

Βολτα στο κεντρο

Περασε ενα ακομη Διημερο,με εμενα να προσπαθω να ξεχασω οσα με προβληματιζουν,γινεται λιγο πιο ευχαριστη η κατασταση με το μωρουλι μου παρεα,ξερω οτι υπομενει πολλα θελοντας να με βοηθησει λιγο,και το εκτιμω πολυ αυτο.

Ειπαμε λοιπον να κατεβουμε περπατωντας απο το σπιτι στο Θησειο για ενα καφε,καφε εγω δεν πινω λογω των προβληματων μου με το στομαχι αλλα αυτο δεν εχει σημασια.

Ξεκινησαμε απο τον Κολωνο περπατωντας αναμεσα σε τεραστιους σωρους με σκουπιδια,οκ και χωρις σκουπιδια η περιοχη αυτη ασχημη ειναι,ποσο πιο ασχημη μπορει να γινει?

Φτανοντας στο σταθμο του Θησειου παρατηρησα οτι ολος ο πεζοδρομος που οδηγει εως την οδο Πειραιως ειχε καταληφθει απο το γνωστο εμποριο των παντων,η αστυνομια παντου,η ασυδοσια το ιδιο.

Ανεβαινοντας προς τις καφετεριες η κατασταση γινοταν αφορητη,οτι παραεμποριο υπαρχει στην Αθηνα ειχε μαζευτει σημερα εκει,και στις δυο πλευρες του πεζοδρομου,οτι θελει καποιος και δεν μπορει να το αγορασει υπηρχε εκει σε τιμες χαμηλες.

Ηρθε και ο φιλαρακος μας ο Γιαννης και εν μεσω πωλητων σι-ντι,διαφορων μικρων με διαφορα οργανα τα ειπαμε λιγακι.

Και περνωντας η ωρα μας επιασε η πεινα οποτε αποφασισαμε να περπατησουμε εως το Μοναστηρακι να παρει ο Γιαννης το μετρο και εμεις να γυρισουμε απο εκει σπιτι να φαμε.

Και ιδου που και η Αθηνα απεκτησε μια αγορα αναλογη της κλειστης αγορας της Κωσταντινουπολης η της αγορας του Καιρου.

ΝΑΙ Εδω πολυ κοντα μας.
Στο Μοναστηρακι.
Δεν μπορεις να περασεις πλεον απο τους πλανοδιους,εκει καταληφθει ολο το πεζοδρομημενο κεντρο της πολης.
Θα μας ζηλευουν πλεον ολες οι ευρωπαικες χωρες που δεν εχουν κατι τετοιο,να μην πω οτι θα μας ζηλευουν ολες οι πολιτισμενες χωρες,ακομη και εδω πρωτοποροι.

Μας πλησιασαν δυο ξενοι ρωτωντας μας πως θα πανε στους Αμπελοκηπους,τους εδειξα την Ερμου απο το μερος του Θησειου.

Οταν περασετε ολα αυτα τα ασχημα και παρατημενα κτηρια,θα βρειτε μια εκλησια και μια πλατεια,απο εκει θα παρετε το μετρο.

Πως αλλοιως μπορεις να περιγραψεις αυτην την πολη?

Δεν υπάρχουν σχόλια: