Δευτέρα, Δεκεμβρίου 21, 2009

Γιορτες

Ενα Σαββατοκυριακο με βολτες στην Αθηνα περασε,ο κοσμος πολυς αλλα στα μαγαζια πολυ λιγοτερος,θυμαμαι και περυσι στο πολυκαταστημα που περιμεναμε με το τουφεκι τους πελατες.
Ποσο μαλιστα φετος που ειναι χειροτερα τα πραγματα οικονομικα.
Ολες οι καφετεριες και τα ταβερνακια ομως ηταν γεματα,και φυσικα το γνωστο θεμα με τους πλανοδιους που πλεον εχουν καταλαβει ολους τους πλαινους χωρους των πεζοδρομων,και δεν τους πτοει ουτε η παρουσια της δημοτικης αστυνομιας.

Αυτο το θεαμα ειλικρινα δεν το εχω δει πουθενα,μονο εδω στο Ελλαδισταν υπαρχει μια αγορα μεσα στα ορια της νομιμης αγορας.

Το δεντρο στο Συνταγμα ειναι εντυπωσιακο ομως η γενικη εικονα της πλατειας ειναι αδεια σε σχεση με προηγουμενες χρονιες,περισσοτερο μου αρεσε το χωριουδακι που υπηρχε παληα,και το καρουσελ που εδινε μια εικονα ζεστασιας στην πλατεια.

Εμεις μαλλον μια ασπρη μερα δεν θα δουμε φετος στις γιορτες,και θα αρκεστουμε σε εικονες απο το εξωτερικο,οσο και αν αυτες οι εικονες δεν ειναι χωρις προβληματα.

Εμεις θα περασουμε τις γιορτες με το μωρουλι μου,με μια ημερησια εκδρομη στο Ναυλιο,με ενα "Δειπνο στης Ιοκαστης"και με τις συνηθισμενες βολτες στην πολη,ψαχνοντας για παλαια κτηρια ανακαινισμενα εστω και αν αμεσως καποιοι ανοητοι τα εχουν βαψει με τα γκραφιτι τους λες και δεν εχουν τιποτα αλλο να κανουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: