Δευτέρα, Δεκεμβρίου 28, 2009

Οτι γουσταρω κανω

Εδω ειναι Βαλκανια δεν ειναι παιξε γελασε,ετσι ειναι φιλοι μου και εδω στο Ελλαδισταν που οι νομοι υπαρχουν απλα αλλα δεν εφαρμοζονται ποτε, εχει γινει η αποθεωση της αναρχιας.

1)Παρκαρουμε τα αυτοκινητα μας οπου θελουμε,στην Πλατεια Συνταγματος οποιος γουσταρει αφηνει το αμαξι του επανω στο πεζοδρομιο κατω απο το Υπουργειο Εθνικης οικονομιας,να μου πεις οικονομια δεν εχουμε τι το θελουμε το υπουργειο?
Αλλο ενα οξυμωρο και αυτο.Αν εισαι μητερα με μωρο στο καροτσακι,αναπηρος με καροτσακι,ηλικιωμενος με κινητικα προβληματα καλυτερα να μεινεις σπιτι.

2)Πεζοδρομια που δεν εχουν κανενα λογο να λεγονται ετσι,τα μηχανακια καθε κυβισμου τρεχουν με τοση ταχυτητα πανω-κατω και αν τολμησει καποιος να διαμαρτυρηθει τρωει και καμια μπουνια η κανενα "αντε ρε μαλακα".


3)Πεζοδρομοι....εδω η επιστημη εχει σηκωσει και τα ποδια ψηλα,δεν υπαρχει ελευθερος πεζοδρομος και εννοω που να μην εχει τραπεζοκαθισματα λες και για αυτον τον λογο φτιαχτηκαν ο οποιος να μην ειναι γεματος με εμπορους ολων των ειδων,αν μιλησεις και εδω μπορει και να καταληξεις στο Τζιμπουτι να πλενεις πιατα αγνοουμενος και ξυλοδαρμενος.

4)Δημοτικη Αστυνομια εχουμε,αστυνομευση δεν εχουμε,αυτοι οποτε τους βλεπω ειναι πεντε-πεντε και κανουν βολτα ενω γυρω η μαυρη αγορα εμπορευματων δινει και παιρνει.
Και τους-τις παρακολουθω που αδιαφορα χαζευουν λες και προσληφθηκαν για να κανουν την βολτα τους στο κεντρο της πολης ενω γυρω τους οργιαζει το παρανομο παρκαρισμα,το λαθρεμποριο,η παρανομια.

5)Τα ταξι που σταματανε οπου γουσταρουν,αν τολμησεις και δεν περιμενεις και θες να ξεκινησεις και διαμαρτυρηθεις ισως βρεθεις στον Κηφισο κατω απο τα φυκια.
Και περιμενουμε μεσα στα λεωφωρεια και στα τρολλευ εμεις οι ανοητοι να δεησει ο ταξιτζης να αποβιβασει τελικα αφου παρει το κομιστρο απο τους τρεις διαφορετικους πελατες που κουβαλαει στο ταξι.

6)Οι γειτονες στην γιορτη τους,στα γενεθλια τους,και στις γιορτες και γενικα οποτε τους γουσταρει,των δικων τους.
Αποφασιζουν οτι θα γλεντησουν στο σπιτι τους που φυσικα δεν βρισκετε στα λευκα ορη αλλα στο μεσον ενος πυκνοκατοικημενου ιστου,οποτε αφου το αποφασισαν καλουν και τους φιλους τους και κατα τις 11 το βραδυ ανοιγουν τερμα τα στερεοφωνικα τους και τραγουδανε και αυτοι λες και εχουν την ερμηνεια την Πεζαντακου τουλαχιστον.
Αν λοιπον εσυ εργαζεσαι οπως και πολλοι αλλοι και κατα τις 2 το πρωι πρεπει να παραπονεθεις αλλα και να το κανεις θα παρεις μια ωραια ευγενικη απαντηση οπως"αι γ...."και θα επιστρεψεις σπιτι σου ακουγοντας τραγουδια που δεν εχεις ξανακουσει ποτε και αναρωτιεσε ποιος τα εχει γραψει.

7)Zebra crossing εκει που σε ολες τις χωρες οταν σε δουν να σκεπτεσαι,οχι να προσπαθεις να τις διασχισεις σταματανε λες και εχουν παθει εγκεφαλικο μεσα στο αμαξι,εδω οταν οδηγος ελληνας σε βλεπει να αρχιζεις να διασχιζεις τον δρομο σε θεωρει αυτοματα νεκρο γιατι αλλοιως δεν θα μαρσαριζε με την μεγαλυτερη ταχυτητα να ερθει καταπανω σου να σε πατησει.
Το πολυ το playstation μαλλον τους εχει κτυπησει στο κεφαλι.

8)Παραβιαση του κοκκινου,αν και δεν οδηγω ουτε διπλωμα εχω με γεμιζει καταπληξη ο τροπος που οδηγουν στον δρομο,δεν υπαρχει τιποτα νομιμο σε αυτο,παραβαινουν τα παντα,μιλουν στο κινητο,μηχανακια και αυτοκινητα,και αψηφουν ολους τους κωδικες και ηθικους και κυκλοφοριας.

9)Οικολογια μαλλον πιστευουμε οτι ειναι κατι σαν επιστημη πχ φιλολογια κλπ,αλλοιως δεν θα πεταγαμε οτι μας βρισκεται εξω απο τα αυτοκινητα,στους δρομους,στα πεζοδρομια,στα δαση,τρεχουμε ολοι να σβησουμε το φως σε εκδηλωσεις διαμαρτυριας οταν απο την αλλη πεταμε στους καδους ανακυκλωσης οτι πλαστικο και αλλο ασχετο και γεμιζουμε την πολη με πλαστικα μπουκαλια οταν διπλα μας υπαρχει καδος απορριματων.
Οταν αυτα που θυμαμαι εγω σαν απεραντες εκτασεις στην Ανω Κηφισια εχουν γινει συνοικιες με πολυτελεις μαιζονετες,και αυτο μετα απο επιμελεις πυρκαγιες που εκαψαν τυχαια τα παντα.

10)Δεν ειναι απο προτιμηση μα τουτη η υποτιμηση μας εβγαλε οτι ειχαμε φθηνο
σε μας τους νεοελληνες,τα χερια που αν μας ελυνες,θα φταναμε ψηλα στον ουρανο.


Τραγουδακι απλο που λεει ακριβως τι παθαμε σαν λαος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: