Κυριακή, Ιανουαρίου 03, 2010

Πρωτες εικονες

Καλη Χρονια σε ολους.

Οι πρωτες ημερες του χρονου παντα κυλουν ανεμελα,με την ελπιδα για το καλυτερο,προσωπικα,για την χωρα,για ολο τον κοσμο.
Ειχαμε καλη παρεα αυτες τις ημερες,γυρισαμε,ηπιαμε κρασι,φαγαμε,μιλησαμε,και κοιμηθηκαμε κουρασμενοι απο το ξενυχτι.

Οι μερες καθε αλλο παρα χειμωνα θυμιζαν,ο ηλιος οσο τον ειδαμε ελαμπε,ο ουρανος καταγαλανος,η πολη ησυχη και καθαρη εκει τουλαχιστον που πηγαμε.

Την παραμονη σε ενα μεζεδοπωλειο στου Ψυρρη καταλαβα γιατι αν εμεις δεν απαιτησουμε να τηρουνται οι οροι,δεν προκειται να τηρηθουν.

Αφου πληρωσαμε για μετριο φαγητο,ακουσαμε παληα και νεωτερα τραγουδια,ηπιαμε αρκετο κρασι,ζητησαμε τον λογαριασμο.

Ο λογαριασμος ηρθε,με την διαφορα οτι ηταν ο μισος απο οσα πληρωσαμε,φυσικα ζητησαμε να ερθει σε αποδειξη και το υπολοιπο ποσο και φανταστηκαμε ποσα εκατομυρια ευρω θα εχασε το κρατος απο αποκρυψη εισοδηματος και φπα σε ενα μονο βραδυ μιας και ειναι γνωστο σε ολους οτι σε ολα τα καταστηματα διασκεδασης που ολοι μας διασκεδαζουμε τετοιες ημερες,νυχτες μαλλον,ποτε δεν δινουν αποδειξη η αν δωσουν ειναι πολυ μικρη σε σχεση με το ποσο που καποιοι πληρωνουν.

Την επομενη ο φιλαρακος μας ο Γιαννης μας καλεσε για γευμα με πολυ ωραιο φαγητο και πολλες σαλατες,καναμε τα αστεια μας,το εκτιμησαμε πολυ αυτο,περασε ολο το μεσημερι και αργα το απογευμα γυρισαμε σπιτι για ξεκουραση.

Η επισκεψη στο νοσοκομειο ηταν κατι που ηθελα και το καναμε μαζι με το μωρουλι μου,παλι με μεγαλη ορεξη η μητερα μου εφαγε μπανανες,μπισκοτα,σοκολατα,και φευγοντας μου ζητησε να της δωσω ενα φιλι κατι που της δινω παντα χωρις να το ζηταει,αληθεια με συγκινησε που μου το ζητησε,αντε να της παρω μια γυναικα απο βδομαδα να την βοηθαει οσο μπορει.

Ελπιδες δινει καθε νεα αρχη,και καθε πρωτοχρονια μοιαζει παντα σαν μια νεα αρχη,ελπιδα που θα δειξει αν γινει πραγματικοτητα,απο τις επομενες ημερες θα πρεπει να ειμαστε ετοιμοι να ακουσουμε πολλα ασχημα νεα,και να πληρωσουμε ολοι για κατι που δεν ξοδεψαμε εμεις,καλο θα ηταν να ειχαμε ολοι την επιλογη να φευγουμε οταν καπου δεν μας αρεσει,δεν γινεται παντα αυτο και δυστυχως θα μεινουμε εδω να το ξεπληρωσουμε το χρεος αυτο οποιο και να ειναι,στις πλατες μας θα πεσει.

Το μονο που ευχομαι εγω ειναι να βρεθει μια δουλεια,ολα τα αλλα τα υπομενω.

Καλη χρονια και παλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: