Πέμπτη, Ιανουαρίου 07, 2010

Μετα απο εμας...ποιοι?


Το ακρον αωτον της αναισθησιας του κρατους επικρατει στις δημοσιες υπηρεσιες.
Προχθες στην Νομαρχια που εψαχνα να βρω ακρη για το επιδομα προνοιας της μητερας μου.
Δεν βρηκα φυσικα και οι μισοι υπαλληλοι ελειπαν.

Σημερα κατηφορησα στο γραφειο του οαεδ στην Πειραιως και εκει καταλαβα το νοημα της φρασης"Πρωτα ο Πολιτης".

Ενας τεραστιος ογκος απο κοσμο ταλαιπωρημενο να περιμενει πανω απο τρεις ωρες και ενω το νουμερο δεν ειχε ξεπερασει το νουμερο διακοσια.
Οποιος ηθελε εμπαινε οποιος ηθελε εβγαινε,ενα απιστευτο χαλι,ανοργανωσια,και μιζερια που δεν ηξερες που να αποτανθεις.
Υπαλληλοι που εφευγαν απο την θεση τους και γυριζαν μετα απο μια ωρα,καποιος γυρισε μετα απο σχεδον δυο ωρες και κανεις να μην ελεγχει τι και που.

Μετα απο μια ωρα και περισσοτερο αποφασισα να παω εκει κοντα στο υπουργειο εργασιας,τι στο διαολο σκεφτηκα τι κανουν αυτοι μονο τις συνταξεις μειωνουν και τον χρονο συνταξιοδοτησης μακραινουν?
Ανεβηκα στο γραφειο του υπουργου,σε ενα γραφειο μια σχεδον ξαπλα στην αναπαυτικη της πολυθρονα μιλαγε με μια γνωστη της επι ωρα μην δινοντας καμμια σημασια τι γινετε γυρω της.
Περιμενα αρκετη ωρα εκει χωρις να μου δινει κανεις σημασια και καποια στιγμη ρωτησα που ειναι η ιδιαιτερα του υπουργου,μου την εδειξαν,μιλαγε και εκεινη χαμηλοφωνα στο τηλεφωνο.

Κοιτα..κοιτα ρε παιδι μου για εμας δουλευουν οι δυστυχες σκεφτηκα,αλλες τρεις μικρουλες ξαπλα και αυτες σε αλλες πολυθρονες.

Της ανεφερα αμεσως μολις τελειωσε το χαλι που επικρατει στον οαεδ,ξαφνιαστηκε,δεν το ηξερε,λες και 3 λεπτα αποσταση δεν μπορουν να το δουν το χαλι αν περασουν απο εκει,καλα λεω ο υπουργος ποδια δεν εχει να παει εως εκει να δει το μαυρο χαλι που επικρατει?
Ουτε στην χειροτερη τριτοκοσμικη χωρα δεν γινονται αυτα.

Ασε της λεω μας πριξατε με το Πρωτα ο Πολιτης,και μετα τιποτα.
Μα...μονο δυο μηνες ειμαστε στην κυβερνηση.

Εδω καταλαβα οτι εκτος του οτι δεν ξερουν τι τους γινετε,δεν ξερουν επισης και ποσο καιρο ειναι στην κυβερνηση.

Τρεις εισαστε της απαντησα,και 5 χρονια οι πιο χειροτεροι απο εσας,αλλα περιμεναμε τετοιο χαλι να διορθωθει πιο συντομα,εσεις ποτε σκοπευετε να το διορθωσετε?

Ψελλισε διαφορες μαλακιες,την αποχαιρετησα με ενα"καλα"και εφυγα.

Ε!Δεν περιμενα και καλυτερη αντιμετωπιση,αυτες μια ζωη δεν ξερουν,να πληρωνωνται ομως γνωριζουν.

Τεσσερις ωρες μου πηρε να τελειωσω την διαδικασια στον οαεδ,και φευγοντας αποχαιρετησα και ολες τις κυριες και κυριους που περιμεναν για εξυπηρετηση μετα απο μενα,και που κοντευαμε να γινουμε φιλοι.Πεινασμενος και διψασμενος γυρισα σπιτι να κανω κατι να φαω.

Κυριε υπουργε....μιας και στα σχεδια σας ειναι μονο η μειωση των συνταξεων και η αυξηση των οριων ηλικιας,δεν κανετε τουλαχισατον και το ελαχιστο για εμας?

Να φροντισετε να αποσυμφορησετε τον οαεδ για να μην δουλευουν σαν ζωα οι εργαζομενοι του και να εξυπηρετουμεθα και εμεις τα ζωα με βουλα.

Πρωτα ο πολιτης λοιπον...μετα απο εμας ποιοι?

Δεν υπάρχουν σχόλια: