Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2010

Μεινετε εκει

Λιγο πριν πεσω για υπνο μιας και αυριο εχω αρκετο τρεξιμο με το νοσοκομειο,την προνοια,και να μαγειρεψω κατι για φαγητο σκεφτομαι ποσο πιο ευκολη θα ηταν η ζωη μου αν ειχα παραμεινει στο εξωτερικο και δεν ειχα αφεθει να πιστευω οτι καποια στιγμη κατι θα αλλαζε σε αυτην την χωρα.

Εχω πολλους γνωστους που εργαζονται ακομη η σκεπτονται να εργαστουν στο εξωτερικο,αυτο που τους λεω ειναι αν δεν εχουν κατι που να τους δενει πολυ με αυτην την χωρα να μην ξαναγυρισουν ποτε εδω.

Παραδειγματα εχω πολλα φιλων που γυρισαν με αρκετα χρηματα,εκαναν επιχειρησεις,μην ξεροντας την ελληνικη νοοτροπια της μιζας και του γλυψιματος,καταστραφηκαν οικονομικα απο την ζηλεια και την γρουσουζια των συμπατριωτων τους και τα μαζεψαν και εφυγαν αρον-αρον.

Πριν επτα χρονια ειχα βγαλει το εισητηριο μου να φυγω,το δακρυ που ειδα στα ματια ενος ανθρωπου που αγαπω με εκανε να αλλαξω γνωμη,ακυρωσα το εισητηριο και εμεινα.

Δεν μετανοιωνω που εμεινα αξιζε τον κοπο μονο για αυτο το βλεμμα,δεν με πειραζει που νοιωθω αποτυχημενος μιας και ανεργος χωρις ελπιδα να βρω εργασια,δεν με πειραζει που θα μου λειψουν πραγματα που ανετα θα ειχα με τον μισθο που θα επαιρνα εκει.

Μου αρκει που γνωρισα εναν ανθρωπο πανω απο ολα,δεν ειναι το σεξ,δεν ειναι η καλοπεραση,ειναι το συναισθημα οτι πραγματικα αξιζει να ζεις κατι οσο δυσκολα και να περνας.

Σας εχω πει,αυτο το στυλ"να περναμε καλα"δεν μου ταιριαζει,αξια εχει η ζωη οταν μπορεις να αγαπησεις ειλικρινα,στα ευκολα μα κυριως στα δυσκολα.

Για οσους απο το εξωτερικο διαβαζουν αυτο το ιστολογιο....μεινετε εκει Ελληνες μου,να ερχεστε ....αλλα μεινετε εκει,εδω δεν αξιζει.Κρατηστε την Ελλαδα σαν ιδεα μεσα στην ψυχη σας.
Ειλικρινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: