Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2010

Μεταναστης κι'εγω

Πολλες αντιδρασεις υπαρχουν στην σκεψη να νομιμοποιηθουν οι μεταναστες που εργαζονται χρονια στην Ελλαδα καθως και τα παιδια τους.
Πολλα δεν γνωριζω για το νομοσχεδιο αυτο,εξ'αλλου μονο καυγαδες βλεπω και διαβαζω για αυτο το θεμα.

Πριν 26 χρονια εφυγα και εγω μετα απο προσκληση απο τον Πατερα μου και μεταναστευσα κατα εναν τροπο στην Αυστραλια,η διαδικασια δεν ηταν ευκολη,συνεντευξεις στην πρεσβεια εδω,εγγραφα,πιστοποιητικα,και τελικα μετα απο μια αρνηση,μου δοθηκε το οκ να φυγω.

Εκει βρηκα μια χωρα μοντελλο,με νομους και αρχες,με σεβασμο προς τον καθενα που ζει εκει,και ζουν εκει ολες οι φυλες του κοσμου,εργασθηκα,δεν με ενοχλησε κανεις,δεν ενοιωσα ποτε οτι ημουν απο αλλη χωρα.

Μετα απο δυο χρονια μονιμης εγκαταστασης ελαβα μια επιστολη απο την τοπικη διοικηση,μου ζητουσαν να παραβρεθω στην τελετη που θα μου εδιναν την Αυστραλιανη υπηκοοτητα.

Σε μια σεμνη και γεματη συναισθημα τελετη,μας εδωσαν το πιστοποιητικο της υπηκοοτητας μαζι με ενα δεντρο και μας ειπαν να το φυτεψουμε σαν συμβολισμο της πλεον μονιμης εγκαταστασης μας εκει.

Δεν μπορω να γνωριζω τι μας εμποδιζει να φερομαστε στους μεταναστες μας με τον ιδιο τροπο,ισως επειδη εδω ο καθενας μπαινει οποτε θελει ενω εκει δεν γινετε αυτο,αλλα αρνουμενοι την νομιμοποιηση τους νομιζω οτι κανουμε σαν τις στρουθοκαμηλους που δεν βλεπουμε τι γινετε γυρω μας.

Χιλιαδες ανθρωποι απο αλλες χωρες ζουν διπλα μας,παρανομα η οχι,πουλανε τα παντα,παρανομα συνηθως,μενουν στις πολυκατοικιες μας,καποιοι ακολουθουν τους νομους καποιοι οχι,τι πρεπει να κανουμε για αυτους?

Σε μια χωρα που η παρανομια ειναι το επιθετο της πως εμεις περιμενουμε οι αλλοδαποι που ζουν εδω να ακολουθησουν τους νομους που δεν ακολουθουμε ουτε εμεις?
Ειναι μονο καλοι οταν τους εχουμε να δουλευουν για εμας με το ενα τριτο του μισθου που παιρνει ενας Ελληνας,ανασφαλιστοι και χωρις δικαιωματα?
Νοιαστηκε ποτε κανεις για την εκμεταλλευση που υφιστανται απο τους τυχοδιωκτες ελληνες μικρο η μεγαλοδικηγορακους,τους μεσαζοντες,τους εκμεταλλευτες εργοδοτες τους?

Αληθεια ημουν τυχερος που εζησα αυτα τα χρονια σαν μεταναστης σε μια πολιτισμενη χωρα σαν την Αυστραλια.

Δεν θα ηθελα ουτε για αστειο να σκεφτω πως θα ηταν να εχω ερθει σαν μεταναστης σε αυτο το παρανομο κρατος που λεγεται Ελλαδα.

Ξερω οτι μπορει η γνωμη μου να μην εχει πολους υποστηρικτες, αλλα δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να την εκφρασω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: