Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2010

Ο Αδυναμος Κρικος

Καθημερινα πλεον ειναι τα δημοσιευματα σε ευρωπαικες και αμερικανικες εφημεριδες καθως και οι δηλωσεις αξιωματουχων και οικονομολογων για την οικονομικη κατασταση στην Ελλαδα.
Το κυριο σημειο που ολοι θιγουν ειναι οτι παρ'ολα τα μετρα που εχουν ληφθει για την μειωση του ελλειματος και την αναπτυξη της χωρας, δεν προκειται με κανεναν τροπο να αποφυγουμε το αναποφευκτο.
Βαριδι του ευρω η Ελλαδα.

Εδω οι περισσοτεροι το αντιμετωπιζουν ελαφρα,για ολα φταινε οι κερδοσκοποι λενε,οι εχθροι μας,οι τραπεζικοι κυκλοι εκτος Ελλαδος.

Ωραιο ειναι να φταιει παντα καποιος αλλος και οχι εμεις,οτι σκοπιμοτητες και αν υπαρχουν για κερδοσκοπια σε βαρος της χωρας μας αν δεν ειχαμε φτασει με δικη μας ευθυνη ως εδω, κανεις δεν θα ειχε το δικαιωμα και δεν θα ειχαν βρει δρομους ανοιχτους να το πραξουν.

Και ζηταει η κυβερνηση συμμετοχη στην επιλυση των προβληματων που εχουν οι ιδιοι και οι προηγουμενες κυβερνησεις δημιουργησει,δεν θυμαμαι ομως ποτε να εχουν ζητησει να μοιραστουμε και τα λεφτα που κλαπηκανε και κατασπαταληθηκανε τοσα χρονια.

Ηταν πολυ ευκολο να δοθουν στις τραπεζες 28 δις τα οποια αυτες τα τοκισαν για δικο τους κερδος και δεν επραξαν οσα επρεπε,αλλα ειναι πολυ δυσκολο και δεν υπαρχουν χρηματα για οσους εχουν αναγκη,για τους αγροτες και τους εργαζομενους.

Και ξεμεινε η αγορα απο ρευστο,και κλεινουν επιχειρησεις,και μενουν χιλιαδες ανεργοι,και αυτοι σαν μονη λυση βρηκαν την μειωση μισθων,και φυσικα οχι των δικων τους,την αυξηση των οριων ηλικιας και την μειωση των συνταξεων,αυξησαν ειδη καταναλωτικα,και θα συνεχιστει το ιδιο τεμπο με αποτελεσμα την μεγαλυτερη φτωχεια των μισθωτων.
Δεν μειωσαν ομως τους μισθους των διαφορων που κερδιζουν το εικοσαπλασιο του βασικου μισθου ενω την ιδια στιγμη οι βιομηχανοι κλαιγονται και μαλανε για αυξησεις 1% οταν ο πληθωρισμος εφτασε κοντα στο 3%.

Αυτη ειναι η φιλολαικη πολιτικη,με αυτην την πολιτικη θα εξοικονομισουν οσα πρεπει να πληρωσουμε,και ολο αυτο θυμιζει την"Φαρμα των ζωων"καθημερινα.

Για πτωχευση μιλανε ολοι πλεον,δεν ειναι δυνατον με αυτα τα μετρα να αποφυγουμε αυτο που θα ερθει,δεν μπορει το 10% ενος λαου να καταδυναστευει το υπολοιπο 90%ηδη εχουν βγαλει τα χρηματα τους εκτος Ελλαδος σημαδι της αδιαφοριας τους και επισης σημαδι της κλοπης που εχουν κανει τις περασμενες δεκαετιες.

Αδυναμος κρικος η Ελλαδα,και οπως και στο παιχνιδι το γνωστο οταν καποιος ειναι αδυναμος κρικος,ο μονος τροπος για να συνεχιστει το παιχνιδι ειναι η αποχωρηση.

Αυτο πρεπει λοιπον να περιμενουμε?

Δεν υπάρχουν σχόλια: