Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2010

Ξερεις ποιος ειμαι εγω?

Καθημερινη εκφραση του κομπλεξικου Νεοελληνα,την ακουμε πολυ συχνα,την ακουμε σε δημοσιες υπηρεσιες,στον δρομο οταν προσπαθεις να παρκαρεις και ο τυπος θελει να σου παρει την θεση,την λενε συνηθως στους τροχονομους οταν τους γραφουν για παρανομιες.

Μια ολοκληρη καστα νεοπλουτων και επωνυμων,που γαλουχηθηκε με την ιδεα οτι ειναι ανωτεροι απο ολους τους αλλους,που πιστευει οτι οι υπολοιποι σε αυτην την χωρα πρεπει να τους χρωστανε και ευγνωμοσυνη επειδη απλα υπαρχουν.

Παιδεια μπορει να εχουν αλλα την εχουν καταχωνιασει πολυ εντος του εγκεφαλου τους,παιδεια εννοω οτι εχουν τελειωσει ανωτερες και ανωτατες σχολες,οχι οτι και οι υπολοιποι δεν το καβαλησανε το καλαμι.

Καποια στιγμη καποιοι απο αυτους καταφερνουν και χωνονται στον δημοσιο βιο,και εκει ξεσπαει πλεον το κακομοιρικο μυαλο τους και γινονται απροσιτοι και εγωπαθεις.
Απο εναν καθημερινο νεοελληνα τα περιμενεις ολα αυτα,απο τον πρωτο στην ταξη υπουργο ομως οχι.

Απο την στιγμη που αναλαμβανουν καποιο ποστο ολοι οι κυβερνητικοι αρχιζει το πανηγυρι,οποιος πολιτης θελει να θεσει ενα θεμα εμφανιζονται μπροστα του τοσα εμποδια οσα να τον κανουν να εγκαταλειψει καθε ιδεα να το κανει.

Γραμματεις και φαρισαιοι,παρατρεχαμενοι τεμπεληδες που τριγυριζουν γυρω απο τα υπουργικα γραφεια εμποδιζοντας"ευγενικα"οποιον θελει να πλησιασει.

Η δε επαφη με τον πολιτη μονο μεσω τηλεπαθειας μπορει να γινει εφοσον οι υπουργοι,υφυπουργοι,και λοιπες καστες ειναι τοσο πολυ απασχολημενοι με τα"καθηκοντα" τους που δεν εχουν χρονο για τα επομενα τεσσερα ετη,μεχρι τις εκλογες δηλαδη να συναντησουν τους πολιτες.

Το καλο φυσικα θα ηταν να υπηρχε και καποιο αποτελεσμα απο αυτον τον υπερβαλοντα ζηλο τους για εργασια με οραμα,και οχι το χαλι που εχουμε φτασει.

Αν σκεφτοντουσταν λιγοτερο ισως κανανε και περισσοτερα.


Ειναι ντροπη για τον δικο μου τροπο σκεψης να κατεβαινει ενας αλλος πρωτος στην ταξη υπουργος αλλης χωρας και να προσπαθει να λυσει το προβλημα που εχει δημιουργηθει με τα μπλοκα στα συνορα,και να μην καταδεχεται,για διαφορους λογους,μου ειναι αδιαφορο ποιους,να κατεβει και να μιλησει μαζι τους ο Ελληνας Πρωθυπουργος.

Και δεν ειναι ο πρωτος που το κανει αυτο,αν νομιζουν οτι το Μαξιμου ειναι φρουριο να καθονται μεσα και να εκφωνουν λογους τοτε ισως θα επρεπε να φερουμε αλλους πρωθυπουργους που μπορουν να μιλησουν με τον κοσμο οταν χρειαζεται και οχι να κανουν αναγγελιες,λες και μας λενε το δελτιο καιρου.

Και θα εκτιμουσα περισσοτερο αν εβγαινε και με ονοματα μας ελεγε ποιοι τελικα εκλεψαν τα λεφτα που εκεινος μας υποσχοταν οτι υπαρχουν,αντι να μας ανακοινωνει οτι τελικα θα τα πληρωσουμε εμεις και μονο εμεις.

Οπως λεει και το γνωστο τραγουδι.....

Συγνωμμη Κυριε....ποιος ειστε?

Δεν υπάρχουν σχόλια: