Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2010

Η Γριππη των Ζωντων-Χοιρων

Τους τελευταιους τρεις μηνες ιδιαιτερα αισθανομαι και εγω οπως και πολλοι αλλοι Ελληνες φανταζομαι, οτι ειμαι βαρια ασθενης και νοσηλευομαι σε μοναδα εντατικης θεραπειας.

Εχοντας αυτη την βαρια ασθενεια που χρονια μας ταλαιπωρει, ευτυχως ειπαμε αλλαξαν οι γιατροι του νοσοκομειου και ισως οι καινουργιοι εχουν νεα φαρμακα να μας γιατρεψουν.
Και νοιωσαμε ανακουφιση απο τις πρωτες ιατρικες ανακοινωσεις τους μετα απο τα πρωτα ιατρικα συμβουλια που εκαναν,ουφ θα γινουμε καλα ειπαμε θα βγουμε απο την εντατικη επιτελους να δουμε και λιγο ηλιο.

Απο τις πρωτες μερες ομως κατι δεν πηγαινε και πολυ καλα,πολλα τα λογια αλλα απο φαρμακα μηδεν,καθε μερα και καινουργια ιατρικα συμβουλια,ηρθαν και γιατροι απ'εξω,χαλια οι ασθενεις ειπαν,αλλα με λιγη προσπαθεια θα ζησουν.

Και αρχισαν οι θεραπειες,αλλα απο το κακο στο χειροτερο εμεις,τα νεα για την υγεια μας τα μαθαιναμε πλεον απο τις νοσοκομες,οι γιατροι αφαντοι,μονο απο τηλεδιασκεψη τους βλεπαμε.

Και λεγε-λεγε με υποσχεσεις περνουσε ο καιρος και η υγεια μας χειροτερευε,και αλλα φαρμακα ο ενας αλλα ο αλλος μας εδιναν,μια μερα τα μπλε την αλλη τα πρασινα χαπακια,και μεσα στην υπνηλια μας τελικα αρχισαμε να καταλαβαινουμε την αληθεια.

Οι γιατροι παρ'ολο που αλλαξαν δεν ηξεραν γρι για την παθηση μας,σαν πειραματοζωα μας ειχαν,ηξεραν πως θα πεθανουμε αλλα ηθελαν επανω μας να δοκιμασουν ολα τα νεα φαρμακα που ειχαν στην διαθεση τους.

Χθες οι νοσοκομες μας ειπαν για ενα νεο χαπι που λεγεται φπα και ενω μας το εδιναν σε δυο διαφορετικες δοσεις τωρα θα μας το δινουν σε μια.

Αυτο θα μας γλυτωσει απο την αρρωστια μας ειπαν,μπορει να πεθανουμε απο την πεινα αλλα απο την γριππη θα γλυτωσουμε.

Τι να κανουμε....δημοκρατια εχουμε...ας το παρουμε και αυτο το χαπι αφου θα μας σωσει.
Εξ'αλλου οταν αλλαξαν οι γιατροι μας το ειχαν υποσχεθει...οι πτωχοι ασθενεις δεν θα πληρωνουν νοσηλεια,δημοκρατια εχουμε...ετσι λενε τουλαχιστον,απο ποτε ομως οσοι λενε ψεμματα ονομαζονται και δημοκρατες?

Δεν υπάρχουν σχόλια: