Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2010

Eπιθεωρησεις

Δημιουργειται συντομα αν περασει η προταση απο το κοινοβουλιο η Επιθεωρηση Περιβαλλοντος,θα ειναι κατι σαν την επιθεωρηση εργασιας μαλλον,θα ασχολειται με οτι παρανομο γινετε στο περιβαλλον οπως αυθαιρετα και αλλες κακοτεχνιες.

Καλο θα ηταν να υπηρχε μεσα σε αυτον τον θεσμο και η επιθεωρηση κακογουστιας, η οποια να κατεδαφιζει αμεσα τα ασχημα και κακογουστα κτηρια η σπιτια που εχουν κανει την Αθηνα και κυριως την επαρχια να μοιαζει με τσαντηρι του Καιρου.

Ας μην ξεχναμε ομως οτι η επιθεωρηση εργασιας δεν εχει σχεδον κανενα οπλο εναντια στην παρανομια των εργοδοτων, και η υποψια μου και πολυ εντονη ειναι οτι μαλλον αδιαφορει αν οχι συνεργαζεται,οχι αμισθι με πολλους μεγαλους εργοδοτες.

Και ετσι αν και χρησιμη η επιθεωρηση περιβαλλοντος εχοντας γνωση του τι συμβαινει στον δημοσιο τομεα με την διαφθορα που τον χαρακτηριζει,με τι αξιολογηση θα προσλαμβανονται οσοι θα εργασθουν εκει ωστα να παραγουν εργο και οχι απλα να νομιμοποιουν οι ιδιοι τις παρανομιες που ετσι και αλλοιως συμβαινουν.

Και καλο θα ηταν να δουμε καποια στιγμη σε αυτην την χωρα να κατεδαφιζεται και καποια βιλλα που εχει κτισθει σε καταπατημενο χωρο,και μια βολτα να κανουμε προς το Σουνιο θα δουμε οτι σχεδον ολα τα κτισματα κατω απο τον δρομο της παραλιας ειναι παρανομα.
Κανενα ομως ποτε δεν εχει κατεδαφιστει ενω την ιδια στιγμη ευκολοτατα κατεδαφιζονται σπιτια απορων και φτωχων.

Ωραιες οι επιθεωρησεις αλλα αν ειναι ανικανες απο ιδρυσεως τους να παραγουν εργο,καλυτερα θα ειναι να τις παρακολυθουμε μονο στο θεατρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: