Τετάρτη, Φεβρουαρίου 24, 2010

Πωλουνται υλικα κατεδαφισης

Μπηκαμε κι εμεις οι χωριατες με τα χιλια ζορια και με κομπινες στην ενωση αυτη που ονομαζεται Ευρωπαικη,χαρα και πανηγυρια στο χωριο μας,εκδηλωσεις,ομιλιες,φαγοποτια.

Και αρχισαν να μας στελνουν τα πακετα,πακετα με μελι,πακετα με μαρμελαδες,ολα στο δημαρχειο του χωριου,εκει υποτιθεται θα τα ανοιγαν και θα μοιραζαν σε ολους μας απο κατι τις,μια κουταλια ο ενας ενα βαζο ο αλλος,οτι ειχαν την διαθεση.

Εκει στο δημαρχειο οι υπαλληλοι ηταν λιγουρηδες,παντα ειχαν μελι και μαρμελαδα στο σπιτι τους και ομως δεν τους εφτανε,και εκει εκαναν την πιο κατω σκεψη.

Εφοσον ερχονται εδω τα πακετα,και εφοσον μονο εμεις εχουμε την δυνατοτητα να τα μοιραζουμε,γιατι να μην τα μοιραζομαστε μεταξυ μας να περναμε καλα και εμεις καλυτερα?

Ετσι και εκαναν,και εκει που ειχαν ενα σπιτι ξαφνικα αρχισαν οι οικογενειες του δημαρχειου να κτιζουν σε βουνα και σε λαγκαδια γυρω απο το χωριο,σε εμας για να μην παραπονιομαστε μας επετρεψαν να μην τους δινουμε μεριδιο απο την σοδεια μας,και ετσι ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι.
Αυτοι ετρωγαν τα πακετα και εμεις την σοδεια μας.

Ομως η ορεξη τους δεν χορταινε και αρχισαν να ζητανε χρηματα και απο τα γυρω χωρια,και μαζευτηκαν τα χρεη στο χωριο και αρχισαμε να εχουμε προβληματα.
Και αρχισαν να μας ζητανε να ξεπληρωσουμε το χρεος και εμεις δεν ειχαμε λεφτα,οι οικογενειες του δημαρχειου τα ειχαν στειλει ολα εκτος του χωριου και εμεις ειχαμε φαει την φετεινη σοδεια.

Και νευριασμενοι οι κατοικοι απο τα γυρω χωρια μας απειλησαν οτι αν δεν πληρωσουμε τα χρεη θα κατεδαφισουν το δικο μας,τοτε ο δημαρχος αποφασισε να μας παρει τα επιπλα,τα ηλεκτρικα,ακομη και τα δεντρα και να τα πουλησει ωστε να μπορεσει να τους δωσει κατι,το κατι δεν εφτανε,τα χρεη ηταν πολλα,και ετσι αρχισε η κατεδαφιση του χωριου μας.

Κατεδαφισανε τα αρχαια μας,τα νεα μας,τα τωρινα και τα αυριανα μας και μας αφησαν πεινασμενους να γυρναμε ζητιανευοντας στα χωρια τους.
Ολοι με μια ταμπελα στα χερια.

Πωλουνται υλικα κατεδαφισης.

Τι συμπερασμα βγαλαμε απο αυτην την ιστορια?

Δωσε θαρρος στον χωριατη,να σ'ανεβει στο κρεβατι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: