Τρίτη, Φεβρουαρίου 16, 2010

Καθημερινοτητα

Παλι τρεξιμο σημερα για να παρω το επιδομα απο τον οαεδ,να μου πεις ποιος ζει με 450 ευρω τον μηνα?
Ολοι που δεν εχουν αλλο εισοδημα και περιουσια να τρωνε,αλλοιως καθεσαι και περιμενεις να πεθανεις.
Ο φακελλος μου ειχε χαθει και περιμενα να τον βρουν τωρα τι οργανωση ειναι αυτη που οι φακελλοι φευγουν απο ενα γραφειο και πανε σε αλλο και κανεις δεν ξερει που πηγε ο φακελλος,καθολου περιεργο μιας και η δημοσια διοικηση λειτουργει ετσι δεκαετιες και ειναι ενας λογος και αυτος που φτασαμε στο μαυρο χαλι που εχουμε φτασει.

Η πολη εμοιαζε αδεια,τα καταστηματα πιο πολυ,αυτο δειχνει την σαστιμαρα του κοσμου απο οσα λεγονται οτι θα γινουν.
Αδειο και το λεωφωρειο,μονο στα καναλια μαγειρευουν συνεχως φαγητα που δεν μπορει να αγορασει κανεις.

Τυχεροι ακομη για την ωρα οι εργαζομενοι,οσοι εχουν καποιο εισοδημα,οσο το εχουν.

Η Προταση για καταργηση του δωρου Πασχα και του επιδοματος αδειας εχει ταραξει τους παντες,και καλα λενε για τους δημοσιους υπαλληλους να κοπει ωστε να μαζεψει το κρατος χρηματα,η προταση να επεκταθει και στον ιδιωτικο τομεα με ξαφνιαζει....δηλαδη εκλεβαν τους φορους τοσα χρονια,εδιναν αυξησεις της πεινας τοσα χρονια,τωρα να καρπωθουν οι εργοδοτες και το δωρο Πασχα και το επιδομα αδειας των ιδιωτικων υπαλληλων?

Ωραιες προτασεις την στιγμη που οσοι εχουν κυβερνησει την Ελλαδα εως σημερα παμπλουτοι ατενιζουν το μελλον και επισημαινουν οτι δεν εχουν καμμια ευθυνη για ολα οσα εχουν κανει τις τελευταιες δεκαετιες.

Προταση να κοψουν μισθους και συνταξεις απο ολους αυτους τους κλεφτες δεν εχει ακουστει ως τωρα,κανενας να παει φυλακη και να δημευτει η περιουσια του το ιδιο,λοιπον το αξιζουμε τελικα ολο αυτο,ποιος αλλωστε τους ψηφιζε και τους χειροκροτουσε ολους αυτους?

Δεν ηταν μελη σε παλαιοτερες κυβερνησεις αυτοι που τωρα κατηγορουν τους περασμενους για μαγειρεματα?Τοτε δεν εκαναν μαγειρεματα?Ηταν ολα ωραια καμωμενα?

Ψεμμα,αποφυγη ευθυνων,και η ιστορια συνεχιζεται παντα σε βαρος του λαου,ποτε μοιρασαν τα κερδη οταν τα εβγαζαν?
Μεταξυ τους τα μοιραζαν οι ανεργοι επαγγελματιες της πολιτικης,ετρωγαν απο παντου και αφηναν και τους υπολοιπους να κλεβουν οσο μπορουσαν.

Μια νεα περιοδος εχει αρχισει,αν ξεχασουμε και παλι τοτε το τελος μας ειναι πολυ κοντα,μας μαθανε πλεον και εξω και δεν μπορουμε να κρυφτουμε απο πουθενα.

Η καθημερινοτητα μας θα γινει ενα κακο ονειρο που δεν θα μπορουμε να το αποφυγουμε οσο και να προσπαθησουμε.
Ας ξυπνησουμε λοιπον,δεν ηρθε η ωρα?

Δεν υπάρχουν σχόλια: