Παρασκευή, Φεβρουαρίου 26, 2010

Με οποιο κοστος

Με οποιο κοστος θα πετυχει δηλωσε ο Πρωθυπουργος,οποια μετρα του ζητηθουν απο την Ευρωπαικη ενωση θα τα παρει.
Και φυσικα ξερουμε περιπου ποια θα ειναι αυτα τα μετρα,το οποιο κοστος ομως που λεει δεν μας το εξηγησε.

Επι δεκαετιες οι εργαζομενοι σε αυτην την χωρα ζουνε κρισιμες στιγμες,και οταν τα πραγματα πηγαιναν καλα,οι εργαζομενοι βρισκοντουσαν σε τουνελ,και οταν τα πραγματα πηγαινα ασχημα οι εργαζομενοι πεταγοντουσαν απο το τραινο.

Με οποιοδηποτε κοστος σημαινει αν χρειαστει να πεινασουν οι μισθωτοι και οι συνταξιουχοι,γιατι αν μου πειτε οτι θα βρουν χρηματα απο βιομηχανους,εφοπλιστες και φοροφυγαδες εμπορους τοτε ο θεος να μας βοηθησει.

Ηδη οι ανεργοι αυξανονται μηνα με μηνα,το επιδομα κραταει για ενα χρονο,οι απολυσεις θα αυξηθουν και αυτο δεν ειναι προφητεια,πως θα ζησουν οι ανθρωποι αυτοι?

Αν το κοστος σημαινει ανθρωπους σε απελπισια,ανθρωπους σε δυστυχια,ανθρωπους χωρις φαγητο,τοτε δεν ειναι λυση αυτο,τι να το κανουμε αν ευτυχισουν τα νουμερα οταν ταλαιπωρηθουν οι ανθρωποι.

Αν το κοστος σημαινει οι εργοδοτες να αφεθουν ελευθεροι να απολυουν,αν καταργηθουν οι συλλογικες συμβασεις,τοτε τι ελπιδα εχουν οι εργαζομενοι για καλυτερες ημερες ακομη και στην περιπτωση που θα περασει η κριση?

Το σχεδιο ειναι αλλο,η τελικη επιβολη ολων των ορων που παντα οι εργοδοτες ηθελαν να επιβαλλουν και δεν το ειχαν καταφερει,και ολα αυτα γινονται γιατι επι χρονια αφησαμε καθε απατεωνα να κατακλεβει αυτο που εμεις ειχαμε κερδισει.

Με καθε κοστος λοιπον και οποιος εζησε, εζησε

Δεν υπάρχουν σχόλια: