Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2010

Απο το ολοτελα καλη κι η Παναγιωταινα

Τελικα μετα την γενικη κατακραυγη για την αρνηση των βουλευτων να αρνηθουν μειωση των μισθων τους ωστε να"συμβαλλουν" και αυτοι στην εξοικονομηση χρηματων απο τον κρατικο προυπολογισμο,ανακοινωθηκε οτι θα μειωθει κατα"800"ευρω η συνολικη αμοιβη τους,δηλαδη μισθοι,επιδοματα,επιτροπες κλπ.

Το συνολικο ποσο που θα εξοικονομηθει θα φτασει στα 20 εκατομυρια ευρω γιατι θα γινουν και αλλες μειωσεις στα εξοδα του κοινοβουλιου και των υπολοιπων εργαζομενων εκει.

Οπως λεει και ο τιπλος της αναρτησης λοιπον κατι ειναι και αυτο,φυσικα δεν μπορει να συγκριθει με την ανεχεια και την φτωχεια που θα περασουν οι εργαζομενοι των 800 ευρω,οι συνταξιουχοι,και κυριως οι ανεργοι.

Και μην μου πει καποιος οτι με τις σημερινες συνθηκες μπορει ενας ανεργος που θελει να βρει εργασια και δεν βρισκει να επιβιωσει με 450 ευρω τον μηνα,αν βγαλεις την δεη το νερο και το τηλεφωνο τοτε μενουν λιγοτερα απο 10 ευρω την ημερα για φαγητο και ολα τα υπολοιπα εξοδα του.

Και καλα ειναι να εχεις γονεις η συγγενεις που μπορουν να σε βοηθησουν,η χρηματα απο αλλη πηγη,αν οχι ομως τοτε το φασμα της πεινας ειναι πιο εμφανες και απο τον ηλιο.

Θα κανουμε χρονια να δουμε,αν δουμε ασπρη μερα ετσι που μας καταντησαν οι κυριοι,το ποσο που δεχονται τελικα να περικοψουν απο τους μισθους τους ειναι πενιχρο για το υψος των αποδοχων τους,να δουμε με το θεμα της φορολογιας τους τι θα γινει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: