Παρασκευή, Φεβρουαρίου 26, 2010

Mε ματια ανοιχτα

Ολοι μας ενδιαφερομαστε για την χωρα μας,οσο μπορουμε,αλλοι περισσοτερο,αλλοι λιγοτερο,πολλοι καθολου.
Αυτο το ξαφνικο πατριωτικο ξεσπασμα με το δημοσιευμα του Φοκους ομως με ξαφνιαζει,οχι ευχαριστα ομως.

Τοσες δεκαετιες πολλοι Ελληνες εκαναν οτι μπορουσαν για να φτασει το φοκους να μας αποκαλει ολους Απατεωνες,και μην βγει και πει κανενας οτι ειναι αμετοχος γιατι θα πει ψεμματα.

Και εγω διαμαρτυρηθηκα με μεηλ,δεν τους εβρισα,απλα τους εγραψα οτι δεν ειναι ολος ο λαος μας το ιδιο απατεωνας,ας ψαξουν αυτους που ειναι.

Απο εκει και περα αυτο το τεχνητο ξεσπασμα εθνικοφροσυνης μαλλον βολευει οσους μας παιρνουν τα μετρα,και θα μας τα παρουν μην το ξεχνατε.
Ας ανοιξουμε τα ματια μας λοιπον και ας δουμε....

Οτι εμεις δεν ενδιαφερθηκαμε ποτε ουτε αντιδρασαμε σε οσα εγιναν επι δεκαετιες σε αυτη την χωρα.
Οτι εμεις ροκανισαμε τον κορμο της συναλλασομενοι χωρις να παιρνουμε αποδειξη γιατι ειχε γινει πλεον εθιμο,και λεγαμε ολοι κλεβουν ας κλεψουμε κι'εμεις.
Οτι εμεις τρεχαμε σε γραφεια βουλευτων να διορισουμε τους δικους μας αδιαφορωντας πως θα τα καταφερει αυτο το κρατος να τους πληρωνει.
Οτι οι δικοι μας αφου διοριστηκαν και καταφεραν πολλοι απο αυτους με πλαστα πιστοποιητικα να παιρνουν δεκαδες επιδοματα που δεν επρεπε να παιρνουν,το κολοβαρεσαν και την αραξαν στο γραφειο τους παραγοντας τιποτα.

Ολα αυτα φυσικα δεν τα εχουν κανει ολοι σε αυτην την χωρα,εχω γνωρισει ανθρωπους με τετοια συμπεριφορα και δεν ειναι λιγοι.
Ας κατσουμε λοιπον να σκεφτουμε πριν εθνικοφωναξουμε για μπουκοταζ και αλλα,ναι περασαμε πολλα και φταινε εκεινοι,δεν μπορει ομως να το θυμομαστε οταν μας λενε κατι που δεν μας αρεσει.

Ας τους αποδειξουμε οτι μπορουμε να κανουμε κατι διαφορετικο.

Ας απαιτησουμε για μια φορα στα 35 χρονια"Δημοκρατιας"να παει καποιος φυλακη τελικα,δεν μπορει να ειναι ολοι αθωοι καποιος η καποιοι φταινε.

Ανοιξτε τα ματια σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: