Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2010

Παμε,ειπε ο Ποντιος Πιλατος

Αυτο που σημερα εγινε πραγματικοτητα,τα νεα μετρα της κυβερνησης Παπανδρεου κακως μας ξαφνιασαν,εκτος αν θελουμε να πιστευουμε οτι ειμαστε ηλιθιοι σαν λαος.

Δεν ηταν κατι που δεν επρεπε να περιμενουμε,απλα μας αρεσει σαν την στρουθοκαμηλο να κρυβουμε το προσωπο μας στην αμμο νομιζοντας οτι επειδη δεν βλεπουμε κατι δεν υπαρχει.

Και φυσικα θα υπηρχαν και καποιοι που πιστευαν παρ'ολες τις ενδειξεις οτι μετα απο τοσες υποσχεσεις θα ηταν πολυ δυσκολο για εναν νεοεκλεγεντα Πρωθυπουργο να παρει τοσο σκληρα μετρα.

Και ομως επρεπε να το περιμενουμε,απο τον Οκτωβρη που ο Διοικητης της τραπεζας της Ελλαδας αποκαλυψε οτι οι πολιτικοι ηξεραν την κατασταση της οικονομιας θα επρεπε να καταλαβουμε οτι η προεκλογικη καμπανια του Πασοκ ηταν βασισμενη πανω σε ενα ψεμμα,οι υποσχεσεις τους ηταν μονο για να μας γλυκανουν τα αυτια και μεσω αυτης της καμπανιας μοναδικος σκοπος η ανοδος στην εξουσια.

Θυμαμαι ενα διαφημιστικο που επαιζε εκεινη την εποχη στην τηλεοραση,ο Γιωργος σηκωνε τα μανικια του,σημαδι οτι ηταν ετοιμος για σκληρη δουλεια και με σιγουρο υφος μας κοιταγε και ελεγε.....Παμε.

Δεν περασε πολυ καιρος για να δουμε που παμε,το θεμα ειναι οτι εκει που παμε θα παμε μονοι μας γιατι εμεις οι εργαζομενοι,οι ανεργοι,οι συνταξιουχοι θα τραβηξουμε το καρο γιατι περι καρου προκειται πλεον,μονοι μας θα παμε και φτωχοι,γυρισαμε 30 χρονια πισω σημερα.

Εκεινο που περιμενα απο τον Πρωθυπουργο ειναι να ειναι ειλικρινης απο την αρχη,και να ανακοινωσει μαζι με την φτωχεια μας και την τιμωρια οσων μας εφτασαν εως εδω,δεν το εκανε και δεν ευελπιστω οτι θα το κανουν και οι εξεταστικες επιτροπες που εχει ανακοινωσει.

Αντι αυτου σηκωνοντας τα μανικια και λεγοντας παμε, συγχρονως επλυνε και τα χερια του σαν τον Ποντιο Πιλατο και ειπε η ευθυνη και το κριμα επανω σας.

Αυτην την σταυρωση θα την περασουμε μονοι μας,δεν περιμενω πλεον τιποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: