Κυριακή, Μαρτίου 21, 2010

Σαββατοκυριακο

Μετα απο δυο εβδομαδες απουσιας απο την πολη βγηκαμε παλι για την καθιερωμενη Κυριακατικη βολτα στο κεντρο.
Δεν περιμενα να δω διαφορετικα πραγματα σε μια πολη που πλεον ειναι δεδομενη η λειτουργια,η μαλλον η απουσια λειτουργιας της.
Κατ'αρχην οι διαφοροι μικροπωλητες εχουν πλεον καλυψει οσο χωρο εχουν αφησει ελευθερο τα τραπεζοκαθισματα σε ολους τους πεζοδρομους,τους πεζοδρομους που φτιαχτηκαν για να μπορει να κανει μια ανετη βολτα ο καθε δυστυχης κατοικος της ασχημης αυτης πολης.

Δευτερον οσα μετρα και να παρθουν για μειωσεις μισθων και δικαιωματων των Ελληνων αυτο δεν θα εμποδισει τον Ελληνα να πληρωσει τον ακριβοτερο κατα πολυ καφε στην Ευρωπη και ισως στον κοσμο,οπως και η Κυριακατικη εξοδος για φαγητο στην πολη θα παραμεινει παρ'ολη την ακριβεια.

Το τριτο και χειροτερο ειναι οτι οι εξαγγελιες περι παταξεως της φοροδιαφυγης θα παραμεινουν μονο εξαγγελιες γιατι οι διαφοροι μαγαζατορες βρισκουν οτι δικαιολογια μπορει να σκεφτει κανεις για να μην δινουν αποδειξη εστω για εναν καφε.

Σημερινη δικαιολογια του γνωστου μαγαζιου στον πεζοδρομο του Θησειου ηταν οτι ειχε χαλασει η ταμειακη τους μηχανη!!!!
Φυσικα περιμεναμε και την φερανε την αποδειξη τελικα,πριν απο εμας ομως ειχαν διωξει χωρις να δωσουν αποδειξη σε δεκα αλλα τραπεζια.

Και ετσι περασε ενα ακομη Σαββατοκυριακο,με τις ιδιες συνηθειες,στους ιδιους δρομους.

Η διαθεση μου χαλασε παλι,χωρις λογο ετσι απλα,χαλασε.

Ειδα και την νεα διαφημιση για την σωτηρια της χωρας,αστειο πραγμα,να εδιναν και οι βουλευτες το κατι τι τους θα το καταλαβαινα,να δινεις λεφτα σε αυτους που εχουν κλεψει τοσα εκατομυρια επι τοσες δεκαετιες δεν ειναι και σιγουρο οτι θα καταληξουν εκει που πρεπει.

Και στην χωρα μας ζητιανα η ιδια μας η χωρα,τα φαγαμε μας λενε...ελατε να μας δωσετε και αλλα,δεν μας φτανει η εξωτερικη μας ζητιανια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: