Τρίτη, Μαρτίου 23, 2010

Το κρατος Προνοιας

Αυτο ειναι κατι που το εχω ζησει απο πρωτο χερι,μιλανε τωρα ολοι για την απουσια οποιουδηποτε που μπορουσε να βοηθησει την τραγικη οικογενεια απο το Αγρινιο.
Κανεις ψυχολογος,κοινωνικος λειτουργος δεν βρεθηκε να συμπαρασταθει σε οσους απομειναν να θρηνουν τον χαμο των δικων τους ανθρωπων.

Εδω στο κεντρο της χωρας τα πραγματα ειναι ακομη χειροτερα,υπηρεσιες επι υπηρεσιων και κανεις δεν βγαινει απο το γραφειο του να δει τι συμβαινει στον εξω κοσμο,στρογγυλοκαθισμενοι αναπαυτικα σε καρεκλες και καλυμενοι απο την πολυνομια που επικρατει κανουν το αδυνατο δυνατο για να ταλαιπωρησουν αντι να βοηθησουν τους δυστυχεις που εχουν βρεθει στην αναγκη να ζητανε την αρωγη τους.

Θυμαμαι ποση ταλαιπωρια ειχα περασει τρεχοντας να τακτοποιησω την μικρη αυτη βοηθεια που δινουν σε ατομα με αναπηρια ανω του 67%,θυμαμαι τους φτωχους ανθρωπους καθε ηλικιας με κινητικα και αλλα προβληματα να περιμενουν ορθιοι επι ωρες να περασουν απο επιτροπη που θα ενεκρινε την συνεχιση του επιδοματος τους.

Σε κτηρια που θυμιζουν κολαστηρια της Γκεσταπο,η του Αουσβιτς με χαμενη την ανθρωπινη τους αξιοπρεπεια,να περνανε καθε δυο χρονια αναπηροι απο επιτροπη η οποια επρεπε να υπογραψει οτι το χαμενο τους ποδι η χερι δεν ειχε ξαναφυτρωσει και παλι.

Βοηθεια στο σπιτι το δικο τους,εχω γραψει πολλες φορες για αυτο,ανθρωποι βολεμενοι που αμεσα κοβουν επιδοματα ενω μπορει να κανει και εξι μηνες να τα ξαναδωσουν,ολα βασισμενα σε ημερομηνιες και οχι σε πραγματικες αναγκες.

Τι φωναζουν λοιπον για υποστηρηξη,απο ποιους να ερθει αυτη η υποστηρηξη?
Απο τους βολεμενους τεμπεληδες της δημοσιας υγειας και προνοιας?
Ακομη εγω περιμενω να οριστει το ραντεβου με την υπουργο υγειας.
Το μαυρο τους το χαλι.
Το πρωτα ο πολιτης τους μαρανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: