Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2010

Ερημη χωρα

Τριαντα πεντε χρονια μια ολοκληρη χωρα περιμενε την υποσχεση να βγει αληθινη,περιμεναν τις καλυτερες μερες,τα χρονια που ειχαν περασει ηταν δυσκολα.

Εμφυλιος,κυβερνησεις μετα κυβερνησεων και επειτα η δικτατορια,φτωχεια,απαγορευσεις,Ελλας Ελληνων Χριστιανων.

Ολοι περιμεναν την επομενη μερα,την Δημοκρατια,μια ανοιξη που θα εδινε φτερα σε εναν λαο ταλαιπωρημενο απο κακες κυβερνησεις,βασιλικες αποπειρες καταλυσης του πολιτευματος,ανεργια,φτωχεια.

Και ηρθε η Δημοκρατια τελικα,ολος ο κοσμος με ελπιδα στους δρομους,η προσμονη ηταν να μεγαλωσουν τα παιδια σε καλυτερες συνθηκες απο οτι οι γονεις.
Τα πρωτα χρονια ακομη πιο δυσκολα,η αστυνομικη βια συνεχιζοταν,ενας πρωθυπουργος με αρνητικη πυγμη,η διαφορα δεν ηταν και τοσο φανερη σε σχεση με το προηγουμενο καθεστως,ειχαμε δημοκρατια ομως αυτο μετραγε μονο.

Και επειτα ηλθαν οι λαοπλανοι,υποσχεσεις και λογια με μονο σκοπο να ανατρεψουν την κατασταση,και πιστεψε ο λαος και ψηφισε να γινει η αλλαγη αυτη.
Και μετα τις πρωτες ροδινες μερες ξεχαρβαλωθηκε ο ιστος της χωρας,καθε πολη και χωριο πλεον ειχε και τις κοματικες του οργανωσεις,οι φοιτητες το ιδιο,ολα ηταν για το κομα,η χωρα ερχοταν μετα.

Και αρχισαν οι κλοπες,τα παμπερς,τα δικαστηρια,η διαφθορα,η κλεψια.
Και ζησαμε την Μιμιαδα,την Ωνασειαδα,το Λονδινο,τον εξευτελισμο του πολιτευματος.

Οι αλλαγες απο εκει και περα δεν προσφεραν τιποτα αλλο απο καταργησεις εργασιακων δικαιωματων,πολυνομια,πολυθεσια,κλοπη και καταληστευση του κρατικου πλουτου,το μονο που αλλαζε ηταν τα κοματα που βρισκονταν στην εξουσια,η διαφθορα και η κλοπη ηταν ιδια.Μονο τα συνθηματα πριν τις εκλογες αλλαζαν.

Οι νομοι ειχαν φτιαχτει για την προστασια των απατεωνων,η ασυλια τους εδινε το δικαιωμα να κανουν οτι θελουν,ειχαν βαλει χειροπεδες στα χερια της δικαιοσυνης,να μην τους φτανει,εκαναν εξεταστικες στις οποιες αθωωναν τους φταιχτες της απατης και της κλοπης,μοιραζαν ψιχουλα ενω εκεινοι ετρωγαν με χρυσα κουταλια.

Και καθε εκλογες υποσχεσεις για καλυτερες ημερες,για εκεινους ομως και οχι για τον λαο,καθε εκλογες κερδιζε αυτος που ηταν λιγοτερο διεφθαρμενος απο τον αλλον,καθε εκλογες και μια απατη,ενα ψεμμα.

Και μας εκαναν φτωχοτερους απο ποτε,ξεπουλησαν τον πλουτο της χωρας,επιτεθηκαν σε αυτους που εκεινοι ειχαν προσλαβει,τα ρετιρε και τα ρετιρε ακουγαμε συνεχεια,εβαλαν τον εναν Ελληνα απεναντι στον αλλον,μιλησαν για πλουσιους και φτωχους μισθωτους με σκοπο να υπαρξει αντιπαραθεση μεταξυ μας,μας χωρισαν αντι να μας ενωσουν.

Μονοι απυροβλητοι οι ιδιοι,χωρις ντροπη ζητουσαν ολο και περισσοτερα,πηραν οτι μπορουσαν,μα δεν τους εφτανε.

Μια ερημη χωρα η χωρα μου,οπαδοι αντι πολιτων,βολεμενοι αντι δημοκρατων,ανισοτητα,αντι της ισοτητας.

Ερημη χωρα η χωρα μου πλεον,με χερια απλωμενα σαν ζητιανα στα πεζοδρομια ξενων πολεων,τωρα ομως ειναι αργα,οτι δεν μας εκανε να αντιδρασουμε τοσα χρονια,ειναι αργα να μας κανει να αντιδρασουμε τωρα.

Ας πουληθουμε ολοκληροι λοιπον,εμεις και τα παιδια των παιδιων μας.

Οποιοι δεν θυμουνται και δεν γινονται πιο σοφοι απο το παρελθον,δεν εχουν μελλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: