Τρίτη, Μαρτίου 02, 2010

Σε ζωντανη συνδεση

Εδω και 6 μηνες εχουμε την ευκαιρια να βρισκομαστε σε ζωντανη συνδεση με το υπουργικο συμβουλιο,εκτος απο τις ζωντανες συνδεσεις που εχουμε για να ανακοινωνονται τα νεα μετρα,και επειδη τα νεα μετρα ανακοινωνονται καθε λιγο και λιγακι οι ζωντανες συνδεσεις ειναι συνεχεις,ουτε σε κατασταση εκτακτου αναγκης να βρισκομαστε.

Στην πρωτη συνεδριαση του υπουργικου συμβουλιου ειχαμε γκεστ σταρ τον Επιθεωρητη δημοσιας διοικησης,ακουσαμε κατ'αρχην ωραια λογια,και μετα ακουσαμε για την αναποτελεσματικοτητα της δημοσιας διοικησης λογω των κακης στελεχωσης των δημοσιων υπηρεσιων,ακουσαμε για νεους νομους που πρεπει να αλλαξουν το συστημα οπως επικρατει,για διαφθορα και αλλα ωραια.

Αγαπητο υπουργικο συμβουλιο,εμεις σαν λαος τα ξεραμε ολα αυτα,αυτα επρεπε εσεις να τα ακουσετε,εσεις εχετε ολοι μαζι ψηφισει ολους αυτους τους νομους, ανοιχτο παραθυρο
σε οσους θελουν να παρανομησουν.

Στο δευτερο υπουργικο συμβουλιο γκεστ σταρ ηταν ο Αρχιεπισκοπος,και εκει ακουσαμε ωραια λογια,παροτρυνσεις για βοηθεια και αρωγη απο την εκλησια.
Αμεσως μετα βγηκε μια εγκυκλιος απο την εκλησια για το πως να μην πληρωσουν οι μητροπολεις το ετακ.
Σπουδαια τα λάχανα δηλαδη.

Χθες ειχαμε και αλλη μια ζωντανη μεταδοση,ουτε στο τσαμπιονς λιγκ να ειχαμε προκριθει.
Το προγραμμα περιελαμβανε ομιλιες απο τα ανωτατα οργανα της δικαιοσυνης,ακουσαμε παλι ωραια λογια,π.χ.Πρωτα ο πολιτης και αλλα συναφη,και μετα οι δικαστικοι ανεφεραν τις δυσκολιες που εχουν για την αποδοση δικαιοσυνης,πολυνομια,ελλειψεις προσωπικου,και αλλα πολυ ωραια.

Αυτα ολα δεν καταλαβαινω γιατι επρεπε να τα ακουσουμε και εμεις,εμεις ζουμε εδω σε αυτην την χωρα,τα ξερουμε,αυτοι που ζουν αλλου πρεπει να τα ακουσουν,και οταν τα ακουσουν να κανουν γρηγορα κατι για να τα διορθωσουν.

Πως να βγαλουν μια σωστη αποφαση οι δικαστικοι οταν το ιδιο το κρατος βοηθαει τους φοροδιαφευγοντες και εισφοροδιαφευγοντες απο την καταδικη,προσφεροντας τους απλοχερα πιστοποιητικα οτι δεν φορο και εισφοροδιαφευγουν?

Ωραια ειναι τα λογια,το λενε και οι παλιες παροιμιες"Ο χωριατης με τα λογια χτιζει ανωγια και κατωγια"με λογια δεν εχει καλυτερευσει τιποτα ομως,και επειδη εγω και ολος ο λαουτζικος οπως μας αποκαλουν δεν εχουμε την δυνατοτητα ουτε να νομοθετουμε ουτε να επηρεαζουμε και να ενθαρρυνουμε το χαος,οι μονοι που μπορουν και θα επρεπε ηδη να το εχουν διορθωσει ειναι εκεινοι που μας βαζουν σε ζωντανη μεταδοση να τα ακουμε ολα αυτα λες και δεν τα ξερουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: