Τρίτη, Μαρτίου 23, 2010

Oι Τ(ρ)αγοι της Κοινωνιας

Εφτασε η ωρα για πολλους να αποδειξουν τελικα αν την θεση που εχουν στην κοινωνια μας
την αξιζουν.
Φυσικο ειναι να δυσκολευεται καποιος η καποια απο αυτες τις ομαδες να ανοιξει το γεματο πορτοφολι η ταμειο του και να βοηθησει αυτην την χωρα να ορθοποδησει λιγο,για πολυ ας μην το συζηταμε.

Τα πρωτα δειγματα ειναι απογοητευτικα,αρχη εγινε με τους ενοικιαστες του κτηριου στην Πλατεια Συνταγματος οι οποιοι κλαφτηκαν τοσο πολυ, που και εγω που ειμαι ενας απλος ανεργος και παιρνω ενα πενιχρο επιδομα ανεργιας, σκεφθηκα να παω να τους το δωσω να ξεπερασουν το οικονομικο τους προβλημα.

Η συνεχεια ηταν το ιδιο αποκαρδιωτικη,καποιοι μαζεψαν τοσο πλουτο σε γη και ακινητα επι εκατονταετιες,τα μαζεψαν επι τουρκοκρατιας απο τον λαο που φοβοταν μην του τα παρουν οι τουρκοι.
Τα αυγατησαν,μαζεψαν και αλλα,εγιναν κρατος εν κρατει.
Και οσο τουλαχιστον θυμαμαι ζουν μεσα στην χλιδη,μετακινουνται με υπερπολυτελη αυτοκινητα,ντυνονται τουλαχιστον σαν την Ζωζω Σαπουντζακη πριν απο μεγαλο σοου,εχουν γνωμη και αποψη σε ολα τα θεματα,θεωρουν οτι ειναι οι αποστολοι του Θεου επι της γης.

Και φυσικα καθε φορα εκαναν και εναν ερανο για τους σκοπους της εκκλησιας,εγω επι πενηντα χρονια δεν θυμαμαι να εχω συναντησει καποιον που να μου εχει πει οτι εχει βοηθηθει απο την συμμορια αυτη,που πηγαιναν οι ερανοι αυτοι δεν γνωριζω.

Θα πανε λοιπον στο Ευρωπαικο δικαστηριο οι κυριοι αυτοι,αντισυνταγματικο το μετρο φορολογησης τους,για τα ποσα που ζητανε οταν παει καποιος να τελεσει απο γαμο εως και κηδεια μηπως δινουν αποδειξη?
Δωρεαν δεν επρεπε να ειναι ολα αυτα?
Τι τα μαζευουν ολα αυτα μαζι τους θα τα παρουν?

Δεν μας αξιζουν ολοι αυτοι,τους τρεφουμε χρονια,και τους μεν και τους δεν εμεις τους ταιζουμε,με χρυσα κουταλια και αυτους και τις οικογενειες τους.
Ας ξυπνησουμε λοιπον και ας αφησουμε τα παγκαρια τους αδεια,καλυτερα να βρει ο καθενας μας ενα φτωχο στην γειτονια του να τον βοηθησει παρα να τα αφηνει στο αντρο της κολασεως τους.

Ο Θεος αν υπαρχει,και θεωρει οτι τον εκπροσωπουν οι κυριοι αυτοι μαλλον εχει και αυτος λαθος κριση.
Οχι την κριση που εχουμε και εμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: