Δευτέρα, Μαΐου 24, 2010

Εδω Τεμπελχανειο-Εδω Τεμπελχανειο

Το 1974 οι φοιτητες αντισταθηκαν απεναντι στα τανκς,δεν ηταν η αιτια που τελικα επεσε η δικτατορια,εδωσαν ομως ενα χερι και αυτοι,πολλοι δεν εζησαν να δουν αυτην την μερα,την μερα της επανοδου της δημοκρατιας στην χωρα.

Καποιοι τα καταφεραν ομως,απεκτησαν τον σεβασμο του λαου για την προσπαθεια και τον αγωνα τους,το ονομα τους ακουγοταν και ολοι ηξεραν οτι μπορουσαν να εχουν τουλαχιστον καποιους στην πολιτικη στην οποια μπηκαν με οραμα και αγαπη για την δημοκρατια και την χωρα.

Σε διαφορετικους πολιτικους χωρους ενταχθηκαν,πιστεψαμε σε αυτους στην αρχη,και κατεληξαν το ιδιο ασυνεπεις,το ιδιο αδιαφοροι με αυτους τους οποιους πολεμησαν στο πολυτεχνειο.

Πολυλογαδες και εξουσιομανεις,μπηκαν ανεπαγγελτοι και βρισκονται σημερα με περιουσιες που χρειαζονται πολλες ζωες για καποιον εργαζομενο για να τις αποκτησει.

Παντα υποδουλοι των κομματων που τους στηριξαν,χωρις αποψη,χωρις οραμα,χωρις φιλοσοφια.
Τριαντα εξι χρονια μετα αλλοι αποσυρθηκαν χωρις να εχουν ουτε ενα ενσημο αλλα πολλα χρηματα και αλλοι ακομη μας θυμιζουν ποσο αδικα εμεις πιστεψαμε οτι ενα οραμα μπορει να συνεχιστει και να μην υποστει την φθορα που προκαλει η επαφη του με το χρημα.

Η πιο καλη επενδυση που εκαναν ποτε ηταν η συμμετοχη τους στην τριημερη εξεγερση του Πολυτεχνειου,αυτη τους εδωσε τα εφοδια να περασουν την υπολοιπη ζωη τους με μετριοτητα,υποτελεια,και υποδουλωση στην λογικη"αριστερη φιλοσοφια,με δεξια τσεπη".

Βολεμενοι αναπαυτικα στις πολυτελεια τους ξεχασαν τα πιστευω τους αμεσως μολις ακουμπησαν την εξουσια και το χρημα.

Αλοιμονο ζωες χαμενες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: