Δευτέρα, Μαΐου 17, 2010

Αισθανονται ντροπη


Αισθανεται ντροπη υπουργος επι πολλων κυβερνησεων,ντροπη που αγοραζουμε οπλα που δεν χρειαζομαστε.

Εγω αληθεια,εμεις για ποιο λογο αισθανομαστε ντροπη?

Αισθανομαι ντροπη που εχουμε πολιτικους οι οποιοι χωρις να εχουν προσφερει τιποτα σε αυτην την χωρα ψηφιζονται και ξαναψηφιζονται βουλευτες,και συνεχιζουν να μην προσφερουν τιποτα εκτος απο ανοητες συνεντευξεις και ρητα.

Αισθανομαι ντροπη που η χωρα μου αναφερεται σε ολο τον κοσμο σαν αντρο της διαφθορας και της κλοπης,που ολα αυτα τα χρονια δεν εκανε καποιος το ελαχιστο για να διορθωσει την κατασταση αυτη,που τωρα ξαφνικα βρηκαν τους φοροφυγαδες οταν επι δεκαετιες αδιαφορουσαν.

Αισθανομαι ντροπη να εχω κυβερνητες που ψευδονται και παραπλανουν ασυστολα τον λαο,που προτιμουν να δουν ανεργους,συνταξιουχους και μισθωτους να πεινανε αντι να φορολογησουν τους επιχειρηματιες που επι δεκαετιες φοροκλεβουν,βιομηχανους που επι δεκαετιες θησαυριζουν απο αισχροκερδεια,καλλιτεχνες του κολου που τα οικονομανε ενω δηλωνουν ψιχουλα.

Να βλεπω στην κυβερνηση υπουργους που επι δεκαετιες προσελαβαν ημετερους,διορισαν συγγενεις και φιλους,τακτοποιησαν φορολογικες υποθεσεις μεγαλων ονοματων,πλουτισαν και εφαγαν τον αμπακο.

Αισθανομαι ντροπη να βλεπω μεγαλους ανθρωπους να ψαχνουν τα σκουπιδια,να κανουν δουλειες αβασταχτες για την ηλικια τους με σκοπο να επιβιωσουν,να ζητιανευουν,να ψαχνουν τα σκουπιδια.

Αισθανομαι ντροπη να ξερω οτι οταν αρρωστησει καποιος δεν υπαρχει νοσηλευτικο προσωπικο να τον βοηθησει,δεν υπαρχει ασθενοφορο και πεθαινει στον δρομο,οτι πρεπει να πληρωσει φακελλακι για να τον εξυπηρετησουν.

Χιλιαδες λογοι για να αισθανομαι ντροπη,αυτοι που δηλωνουν την δικη τους θα επρεπε ισως να αναρρωτηθουν τι εχουν κανει στην ζωη τους για να αισθανονται οι υπολοιποι λιγοτεροι ντροπη για αυτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: