Τετάρτη, Μαΐου 19, 2010

Ο Ιστος της Αραχνης


Σιγα-σιγα με υπομονη αρχισε να υφαινεται αυτος ο ιστος,ολα τα τελευταια χρονια με περικοπες,με λιτοτητα,με αυξησεις πεινας,καθε φορα και με αλλαγες,ποτε ομως αυτες οι αλλαγες δεν ηταν υπερ των εργαζομενων,των συνταξιουχων,των ανεργων.

Οι εξαγγελιες περι ταμειων συνοχης,κατωτερου εγγυημενου εισοδηματος,ταμειου φτωχειας παρεμειναν μονο υποσχεσεις,υποσχεσεις παρεμειναν και η βοηθεια στο σπιτι,η καλυτερη παιδεια,υγεια,η ασφαλεια του πολιτη.

Την ιδια ωρα ειχαν αφησει τους παντες που ειχαν την δυνατοτητα να φοροδιαφευγουν,να κλεβουν,να ζητουν φακελλακι,μιζες,καθε ενας στο δημοσιο με δικαιωμα υπογραφης εγινε πλουσιος αποτομα.

Απο την απεναντι πλευρα ενας λαος που πληρωνε για υγεια που δεν ειχε,για παιδεια που δεν υπηρχε,για ασφαλεια που ελειπε.
Ενας λαος που του υπεβαλλαν μισθους 400-800 ευρω και τιμες για διπλασιο εισοδημα,του εδωσαν δανεια,καρτες,προσφορες,διακοπες με πιστωση,αυτοκινητα σε 60 δοσεις.

Τον επεισαν να επενδυσει σε ομολογα,μετοχες,του επαιρναν το μοναδικο σπιτι του αν ειχε χρεη,τον κυνηγουσαν αυτον και τους συγγενεις του με τηλεφωνα,εβγαζαν σε πλειστηριασμο την ζωη του.

Ολα πηγαινα κατα το σχεδιο τους,ειχαν μαζεψει οσα χρειαζονται για να τρωνε οι συγγενεις τους και οι ιδιοι για δεκα γεννεες.

Και ξαφικα....

Εκεινοι που επι δεκαετιες ειχαν καταπιεστει σε αυτην την δημοκρατια των ολιγων βρεθηκαν να φταινε για ολη αυτη την ασυδοσια,την κλεψια και την διαφθορα,εκεινοι εφταιξαν που εκλεισαν ολες οι παραγωγικες μοναδες στην χωρα,που ολα πλεον ηταν εισαγομενα,εκεινοι ειχαν παρει τις μιζες,εκεινοι ανεπτυξαν την διαφθορα σε ολο το φασμα του κρατους,εκεινοι επρεπε να πληρωσουν.

Μειωσεις μισθων,αυξησεις φπα,δεκο,μια συνολικη ζημια σχεδον στο 25%του μηνιαιου μισθου,την ιδια ωρα οι κυβερνητες και οι κολλητοι τους επι βουλης υπαλληλοι συνεχιζουν να απολαμβανουν τις παροχες και τους μισθους τους.

Και... λιγο-λιγο για να μην υπαρξει μεγαλη αντιδραση μας μιλανε για νεα μετρα,λες και οι μισθωτοι με τους μισθους της πεινας και μονο θα βγαλουν την χωρα απο την κριση,λες και αν κοπουν και τα δωρα των ιδιωτικων υπαλληλων θα αυξηθει η κινηση στα καταστηματα,θα υπαρξει αναπτυξη.

Το γεγονος ειναι οτι δεν τους ενδιαφερει η αναπτυξη,τους ενδιαφερει η φτωχοποιηση του λαου και μονο,οταν την ιδια στιγμη οι δικες τους σπαταλες περιοριζονται ελαχιστα.
Ο ιστος της αραχνης υφαινεται σιγα-σιγα,το σχεδιο τους θα το πραγματοποιησουν αν εμεις κατσουμε μπροστα στις τηλεορασεις και ακουμε τις πληρωμενες τους ειδησεις καθως και τις δημοσκοπησεις τους.

Και ξαφνικα ανακαλυπτουν μετα απο 7 μηνες οτι 30 δις ειναι ακομη ανεισπρακτα απο φορολογικες παραβασεις,και στρεφουν την προσοχη του κοσμου σε αλλους επαγγελματιες,ενω θα επρεπε να εχουν ηδη ανοιξει τους λογαριασμους καταθεσεων ολων των εφοριακων καθε βαθμιδας και τοτε να δουν οτι παρανομος δεν γινετε καποιος απο μονος του αλλα οταν εχει και συνεργο το δημοσιο.

Αλοιμονο χωρις αντιδρραση και αντισταση σε αυτην την επιθεση κατα της ζωης μας το μονο που μπορουμε να περιμενουμε θα ειναι,να βρουμε μια γωνια σε κεντρικο δρομο της πολης για να ζητιανευουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: