Τρίτη, Μαΐου 25, 2010

Φωναζει ο κλεφτης

Επιτελους αν και αργα ανακαλυψαν οτι υπαρχουν δεκαδες(αυτους βρηκαν)εφοριακοι οι οποιοι ενω εχουν μεσο μισθο 50.000 ευρω τον χρονο, διαθετουν τραπεζικους λογαριασμους εκατονταδων χιλιαδων ευρω.

Αυτο για μενα δεν ειναι εκπληξη,εκπληξη ειναι οτι αργησαν τοσο πολυ να τους βρουν,ειναι γνωστο σε ολους οτι χιλιαδες υποθεσεις εχουν χωθει κατω απο το χαλι με το αζημιωτο,το αζημιωτο φυσικα ειναι αρκετες χιλιαδες ευρω καθε φορα.

Το θεμα ειναι τωρα...θα παει κανεις απο ολους αυτους φυλακη?
Θα δημευθει καποιου απο αυτους η περιουσια?
Θα χασουν οτι ειχαν και δεν ειχαν?

Δεν ειναι εκδικητικοτητα αυτο,εχω ζησει εγω 4 τετοιες υποθεσεις στις οποιες εγγραφες επωνυμες καταγελιες κατεληξαν στο συρταρι,και δεν ηταν και τιποτα δυσκολο να ανακαλυφθει η φορο η και εισφοροδιαφυγη,απλα τα επαιρναν και εκαναν τον τυφλο,τον κουφο και τον αλαλο.

Ετσι λειτουργησε η χωρα δεκαετιες τωρα,πρωτα με πειναλεους πολιτικους οι οποιοι εκαναν δις απο μιζες,μετα πηρε σειρα η μεσαια δημοσια διοικηση,και τελευταια συνεχισε η κατωτερη κλιμακα ελεγκτων.

Οποιος ειχε δικαιωμα υπογραφης στο δημοσιο εγινε πλουσιος,χιλιαδες και οχι εκατονταδες οι κλεφτες,απο παντου τα μαζευαν,αχορταγοι καταστρεψαν το κρατος.

Και φυσικα οσοι τωρα δειχνουν το προσωπο που επρεπε να εχουν δεκαετιες τωρα,πολιτικοι εννοω,δεν ειναι αμετοχοι μιας και τοτε σε θεσεις κλειδια ηταν.

Αν βλεπεις,υποψιαζεσαι οτι καποιος κλεβει και δεν κανεις κατι,τοτε εισαι και εσυ συνενοχος της αρπαχτης με την σιωπη σου.
Και αυτοι σιωπησαν επι δεκαετιες,ξαφνικα τους επιασε ο πονος,μετα την καταστροφη.

Οι ιδιοι δεν καλυπταν τους συντροφους τους στην βουλη?
Εμεις ψηφιζαμε τις παραγραφες?
Οι ιδιοι δεν εσβηναν τις οφειλες των φιλων και χρηματοδοτων τους απο την εφορια?
Εμεις τις σβηναμε?

Καλλιο αργα παρα ποτε,λεει η παροιμια.

Αργα λεει,οχι πολυ αργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: