Τρίτη, Ιουνίου 22, 2010

Τι ψυχη θα παραδωσεις Μωρη?


Καθε φορα που παω στο νοσοκομειο κατι θα με κανει τοσο χαλια,κατι που θα δω η θα ακουσω με κανει και αναρωτιεμε πως καποιοι ανθρωποι που η δουλεια τους ειναι να φροντιζουν να περιποιουνται τους αδυναμους αυτους ανθρωπους εχουν τετοια συμπεριφορα,τετοια νοοτροπια που ουτε εγκληματιες δεν θα ειχαν.

Πηγα και αυτη την φορα,καθησα κοντα της,μιλησαμε λιγο οσο μπορεις να μιλησεις σε μια βαση λογικης,πηγαινω συνηθως τετοια ωρα για να την ταιζω,να την πιεζω να πινει αρκετο νερο,να την συμβουλευω,οτι μπορω τελως παντων να κανω.

Καποια απο τις προηγουμενες ημερες εψαχνα την αποκλειστικη μιας αλλης Κυριας η οποια αφημενη εκει διπλα στον ψυκτη του νερου με ειδε να βαζω νερο στο μπουκαλι της μητερας μου,μου ζητησε να της βαλω και εκεινης και εγω μην ξεροντας που ειναι το ποτηρι της εψαξα να βρω την αποκλειστικη της.

Μιλαω συνεχεια για αποκλειστικες....
Ναι...μα δεν υπαρχουν μονιμες νοσοκομες η δεν επαρκουν για τοσα ατομα που υπαρχουν εκει και που τα περισσοτερα εχουν αναγκη ακομη και να τα ταισεις.
Την βρηκα τελικα....ξαπλωμενη αναπαυτικα σε μια πολυθρονα,της ειπα οτι η Κυρια θελει νερο,αυτο που με εξεπληξε ηταν η αδιαφορια της..μιλαγε συνεχως στο κινητο και δεν εδινε σημασια.
Τελικα αποφασισε να φερει το μπουκαλι στον ψυκτη.

Και εκει η αθεοφοβη το εδωσε στην ασθενη η οποια ηταν σε αναπηρικο καροτσακι και εφυγε συμεχιζοντας να μιλαει στο κινητο της.

Αυτη τωρα πληρωνετε....οσα πληρωνετε για να φροντιζει την Κυρια αυτη.

Σημερα μετα το φαγητο της εβαλα φρεσκο νερο την φιλησα και πηγα προς το γραφειο των νοσοκομων να ζητησω να μου ξεκλειδωσουν την πορτα να φυγω,ηταν εκει μια νεα νοσοκομα,και στην ηλικια,και δεν την ειχα δει πριν εκει.

Με οδηγησε στην εξωπορτα,εκει ηταν μπροστα στην πορτα μια αλλη ασθενης,στον δικο της κοσμο,κοιταγε εξω,τι σκεφτοταν το μυαλο της δεν μπορω να ξερω.

Με δυνατη φωνη,η νεα νοσοκομα απευθυνθηκε στην ασθενη και της ειπε....

Φυγε απο εκει μωρη......τωρα!!!

Αν μιλουσα εκεινη την ωρα θα γινοταν της κακομοιρας,ειπα να μην μιλησω,σκεφτηκα απλα οτι η κοπελλα αυτη μιλαγε ετσι σε καποια γυναικα που μπορει να ηταν μανα της,γιαγια της εστω μια ξενη μεγαλυτερη και ασθενη.

Περιμενουμε κατι καλυτερο απο την νοσηλεια των ασθενων μας σε τετοιους χωρους?
Εγω οχι,και εχοντας δει ενα εντομο στην κουζινα οταν πηγα να παρω το φαγητο επεισα τον εαυτο μου οτι ειναι καλυτερο να παω απο κατι αμεσο παρα να καταλήξω καποτε να νοσηλευτω σε τετοια μερη,με τετοιους ανθρωπους να με φροντιζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: