Δευτέρα, Ιουνίου 28, 2010

Αυριο χωρις ελπιδα




Κοιταζω καθε πρωι τις αγγελιες για εργασια,ρωταω φιλους η γνωστους αν ξερουν καποιον που να μπορει να βοηθησει,ενα επιδομα ανεργιας 450 ευρω τι να σε βγαλει μεσα στον μηνα,η κατασταση στην αγορα ειναι αφορητη,χιλιαδες ανθρωποι στην ανεργια,ελπιδα για κανεναν απο πουθενα,μονο διχτυα αορατα που κρεμονται πανω απο τα κεφαλια μας.

Τυχεροι οσοι εργαζονται,εστω και με τον μεσαιωνα που προετοιμαζει το υπουργειο εργασιας,εξευτελισμενοι δεχονται τις παραβιασεις καθε νομου απο τους εργοδοτες τους,αλλοι εργαζονται τετραημερο,αλλοι λιγοτερες ωρες καθε ημερα.
Ειναι μερικες φορες τοσο αστειο να ακους τους πολιτικους να μιλανε και να λενε οτι περιμενουν απο τους εργοδοτες να δειξουν το καλο τους προσωπο στην κριση.
Εδω εκλεβαν τους εργαζομενους σε καλες εποχες τωρα με τετοια ανεργια θα το αφησουν ανεκμεταλλευτο?


Οπου και να παω καταστηματα αδεια,ξενοικιαστα,ακομη και σε περιοχες που παλαιοτερα για να βρεις καταστημα αδειο ηταν αδυνατον,σε περιοχες με μεγαλη αγοραστικη δυναμη,παραδειγμα η Μεταξα στην Γλυφαδα,εργαστηκα χρονια εκει,ποτε δεν υπηρχε καταστημα προς ενοικιαση,και αν καποιο αδειαζε,αδειαζε με τον επομενο ενοικιαστη να εχει αρχισει εργασιες για το νεο καταστημα.

Σκεπτομαι ποσο χειροτερα ειναι τα πραγματα σε αλλες περιοχες,ποιος θα κρατησει υπαλληλο με τετοια αναδουλεια?
Με τετοια εξοδα που επιβαρυνουν καθε ιδιοκτητη,τεβε,δεη,τηλεφωνο,ενοικιο,ικα,και οι μισθοι επιπλεον?

Πριν τις γιορτες τελειωνει το επιδομα,μετα?
Μετα τιποτα,ποιος θα προσλαβει καποιον 50 ετων σε τετοιες εποχες?εδω και πριν ηταν αδυνατον,τωρα τι θα γινει?

Αδιεξοδο,αγχος και απογνωση,αυτο θα ζουμε ολοι που δεν θα εχουμε εργασια,το ναδιρ του αυτοσεβασμου και της αξιοπρεπειας μας ερχεται,υπομονη λενε ολοι,με τι ελπιδα να κανεις υπομονη?

Καποιοι βρισκουν ακραιες λυσεις,καποιοι συντηρουνται με ελεημοσυνη,δεν ειχαμε ολοι την ευκαιρια να μαζευουμε μιζες και να ζουμε πλουσιοπαροχα χωρις να δουλευουμε,αυτο μονο οι πολιτικοι μπορουν να το καταφερουν μονο.

Οταν η καθε μερα ειναι ιδια με την προηγουμενη και δεν αλλαζει τιποτα την επομενη,τοτε η λογικη του καθενος μας θα δοκιμαστει,ανελεητα θα μας κτυπησει,θα κοιταξουμε τι εχουμε,τι περιμενουμε....και τοτε θα αποφασισουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: