Τρίτη, Ιουλίου 27, 2010

Οι Βολεμενοι



Παντα και σε καθε περισταση οταν ενας λαος χανει θα υπαρχουν οι βολεμενοι,καθε φορα αλωβητοι απο το προβλημα που εχει δημιουργηθει,καθισμενοι στα γραφεια τους περνανε την ωρα τους νομιζοντας οτι ολος ο κοσμος ζει με τον ιδιο τροπο.

Παραδειγμα της λεξης βολεμενος....οι Βουλευτες μας,ψηφισαν προσφατα το ασφαλιστικο νομοσχεδιο,οπως ειχαν ψηφισει και το εργασιακο και τις μειωσεις μισθων και δωρων,το γνωστο μνημονιο της τροικας.

Αυτοι οι ανθρωποι παρ'ολο που εκλεγονται απο τον λαο δεν εχουν καμμια μα καμμια επαφη με την πραγματικοτητα,ζουν σε ενα αλλο πλανητη,μια αλλη χωρα.

Συνταξη στα 65 και συνταξη της πεινας,πως να το καταλαβει ενας που δεν εχει δουλεψει ποτε σκληρα στην ζωη του αυτο?
Πως ενας που απο αυτοκινητο σε εδρανο απο εδρανο σε καρεκλα εστιατοριου απο καρεκλα εστιατοριου σε εδρανο και απο εδρανο στο κρεβατι του....μπορει να καταλαβει τι σημαινει για εναν εργατη οικοδομων,μια καθαριστρια,εναν πωλητη να εργαζετε εως τα 65 του?

Μισθοι της πεινας...πως μπορει να καταλαβει ενας με περιουσια δικη του η αποκτηθεισα μεσα απο μιζες και δωροδοκιες τι σημαινει να παιρνεις 700 ευρω τον μηνα?ας μην μιλαμε για τα 592 με την νεα συμβαση για νεους εως 25 ετων.
Πως να καταλαβει ο κυριος αυτος με μισθο 6000 ευρω τι σημαινει να αυξανονται τα παντα ενω ο μισθος μενει στασιμος επι τριετια,και πιστευω και σε επεκταση του χρονου μετα απο τα τρια αυτα χρονια?

Μια απλη αποδειξη οτι θα ηθελαν να καταλαβουν τι σημαινει θα ηταν να αλλαξουν για εναν μηνα τον μισθο τους με τον μισθο ενος χαμηλα εργαζομενου,να δουμε πως θα ζουσαν τοτε....

Λαικιστικο ε?
Οχι τοσο οσο η αδιαφορια και το βολεμα τους ομως.

Και μαζι με αυτους μια ολοκληρη καστα ανθρωπων,καλοπληρωμενων,τεμπεληδων τεχνοκρατων,τους αρεσει να κυριαρχουν,να παιρνουν αποφασεις για μας χωρις να μας ρωτησουν ομως,τι εχουν αληθεια στο μυαλο τους?
Πολλοι κομματικοι και φιλοι τους μπαινουν ολη μερα στα ιστολογια,δεν εχουν και δουλεια να κανουν,ενας μου συστησε να μην ειμαι κλαψομουνης και να βρω δουλεια....

Την διευθυνση της δουλειας δεν μου την εδωσε ομως να παω.....

Ξερετε πολλους να προσλαμβανουν ατομα ανω των 50 ετων σημερα?
Παρακαλω οποιος γνωριζει να μου στειλει πληροφοριες,ανεργος ειμαι βλεπετε.

Οι βολεμενοι του συστηματος,στην κατοχη ειχαν αλλο ονομα,μετα την κατοχη διαφορετικο,παντα σαν τις κατσαριδες επιζουν,αυξανονται και ασχημονουν.

Φυσικο ειναι οσοι εχουν να φανε σου λενε αντε δουλεψε να φας κι εσυ,δεν σου λενε ομως που.

Το ιδιο εκανε και η Αντουανετα στην Γαλλια,το τελος της ολοι το γνωριζουμε.

Φατε παντεσπανι λοιπον αν δεν εχετε ψωμι...

Οι γελοιοι καθε φορα θα υπερισχυσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: