Τρίτη, Ιουλίου 13, 2010

Για την εξουσια ρε γαμοτο



Ειναι δραματικο και συγχρονως αστειο να χρειαζεται να φτασει καποιος σε μια ηλικια ανω των 60 για να διαπιστωσει οτι εχει κανει τοσα λαθη,και να χρειαστει να το ομολογησει δημοσια.

Ειναι ομως απλα αστειο να περιμενεις απο ολους τους αλλους να καταλαβουν τον λογο που εσυ εφτασες σε αυτην την ηλικια για να καταλαβεις οτι εχεις κανει τοσα λαθη ωστε να χρειαζεται να τα ομολογεις δημοσια.

Κανεις δεν ειναι τελειος,λαθη κανουμε ολοι μας,οταν ομως αυτα τα λαθη,οι αδιαφορια,το κυνηγι και μονο της εξουσιας χωρις καμμια μα καμμια πολιτικη προταση ειναι το φυσικο και επικτητο επιτευγμα ενος ανθρωπου,τοτε αυτος ο ανθρωπος ειναι επικινδυνος.

Ειναι πιο καλο για εσενα και τον τοπο να παραδεχτεις οτι δεν ησουν ικανη για αυτο που διαλεξες να κανεις,οτι βασιστηκες στην φαυλη και ανηθικη κατασταση που επικρατουσε,οτι προσπαθησες πολυ για οσα πιστευες,αλλα οσα πιστευες ηταν λαθος.

Ακομη και ενας απλος ανθρωπος αφηνει ενα θετικο ιχνος στο διαβα του,ποσο μαλλον ενας πολιτικος που θελει να συνεχισει απο αλλη σκοπια την καριερα του,εσυ τι αφηνεις πισω σου?
Σαν βουλευτης,σαν δημαρχος,σαν υπουργος?
Τι θα θυμιζει στην επομενη γενια οτι περασες απο εδω?

Οταν η απαντηση ειναι τιποτα....τοτε δεν ειναι καλυτερα να παραμεινεις στρατιωτινα της οικογενειας σου και μονο?

Ποιες νεες ιδεες μπορεις να φερεις οταν ολη η πολιτικη σταδιοδρομια σου κινηθηκε μεσα σε δημοσιες σχεσεις,προγραμματισμους και την επιδιωξη της καταληψης της μονης λεξης που σε ελκυει?

Της εξουσιας.

Καλο Απογευμα Θεοδωρα,δεν με πειθεις,ποτε δεν μπορεσες.

1 σχόλιο:

Soultakenn είπε...

Άδικος κόπος, άδικος χρόνος χαμένος με αυτή τη κυρία. Θυμάμαι ακόμα τη φωτογραφία της όταν καθόταν τιμητικά στο έδρανο του Μπακογιάννη μαζί με ένα μπουκέτο λουλούδια. Μαζεμένη, μίζερη και με εκείνη την αποκρουστική κοτσίδα-πλεξούδα να μη σου δίνει καν το δικαίωμα να σκεφτείς την εξέλιξη της μετά απο 26 χρόνια. Το θράσος και η εξουσιολαγνεία είναι τελικά δύσκολες αρρώστιες. Αντίο Ντόρα. . .