Πέμπτη, Ιουλίου 22, 2010

Αξιοπρεπης διαβιωση


Ξεκινησα το πρωι για τον Οαεδ,ειναι η μερα που παιρνω το επιδομα ανεργιας....ναι αυτο που σκεπτονται να το μειωσουν σε υψος αξιοπρεπους διαβιωσης,δηλαδη απο τα 450 ευρω να παει σε ποιο ποσο?

Μας το κρατανε σαν εκπληξη.

Με το λεωφωρειο εφτασα εως την οδο Πειραιως,η περιοχη αυτη ολοκληρη απο την Ομονοια,Αθηνας,Ευριπιδου,μεχρι το Μεταξουργειο δεν θυμιζει πλεον Αθηνα,κατι σε Κινεζικη συνοικια μου κανει,κατι σε Μπαγκλαντες,κατι σε Αφγανισταν.

Δεν εχω τιποτα με τους μεταναστες,μεταναστης ημουν κι εγω στην Αυστραλια,εδω ομως σε αυτο το ξεχαρβαλωμενο κρατος οσοι ηρθαν,παρανομα οι περισσοτεροι εχουν ξεχαρβαλωθει και αυτοι,οχι οτι περιμεναν κατι καλυτερο.

Μεσα στην γενικη διαλυση λοιπον το κεντρο της πολης εχει γεμισει απο οτι λογης κοσμο μπορεις να φανταστεις,κοσμος που περιφερεται στα πεζοδρομια χωρις λογο,κοσμος που πουλαει λαθραια η κλεμμενα ειδη,ναρκωτικα παντου,αρκει να κατεβεις την Πειραιως και καποιος θα σε πλησιασει και θα σε ξεπερασει βιαστικα λεγοντας σου.."μαυρο"μου πηρε χρονο αλλα καταλαβα τι εννοουσε μετα.

Ναρκωμανεις παντου,με συριγγες ετοιμες για χρηση,παραξενα βλεμματα,πορνεια λιγο πριν την σταση του λεωφωρειου που καταληγει στα υπεραστικα.

Πολλα βλεπει κανεις στο κεντρο πλεον,πολλα δεν εχω δει γιατι αποφευγω να πηγαινω απο εκει,ακουω,βλεπω ρεπορταζ,κλοπες καθημερινα,χρηστες,εμποροι,κατοικοι,ξενοδοχεια αδεια.

Πηγαινοντας στον οαεδ λοιπον σε εναν μικρο πεζοδρομο διπλα ακριβως,ενας αλλοδαπος σαν νεκρος ξαπλωμενος στο εδαφος,καποιοι του σηκωναν το χερι που ξαναπεφτε χωρις πνοη,συγχιστηκα,σε τι πολη ζω?
Πηρα το 166 το ηξεραν αλλα δεν ειχαν ερθει ακομη,ισως να μην ζουσε πλεον,αλλοι πουλαγανε ρολογια,γυαλια ηλιου,καποιος στην γωνια με κοιταγε σαν αλλοδαπο εμενα.

Βιαστηκα να φυγω,η κοπελλα στον οαεδ μου ελεγε πως κοντεψαν να την σκοτωσουν τραβωντας την αλυσιδα που ειχε στο λαιμο της,την εκλεψαν αλλα τουλαχιστον ζουσε.

Λεω μηπως ολα αυτα ειναι στο σχεδιο τους να μας κλεισουν στα σπιτια μας,να φοβομαστε να βγουμε,να μην αντιδρουμε,τι αλλο σταματαει μια πολιτεια απο το να βαλει μια ταξη σε μια πολη?

Γυρισα σπιτι,ζεστη,αξιοπρεπη διαβιωση λεει.... για ποια ζωη ομως μιλανε?

Δεν υπάρχουν σχόλια: