Τετάρτη, Αυγούστου 04, 2010

Το μελλον των μελλοθανατων


Ας σκεφτουμε ολοι για λιγο τι περιμενει τις επομενες γενιες με τα μετρα που εξαγγελθηκαν και σιγα-σιγα θα μπουν σε εφαρμογη τα χρονια που ερχονται,φυσικα μιλαω για τα μετρα του εργασιακου και ασφαλιστικου νομοσχεδιου που ψηφιστηκε απο τους διαχειριστες μας με ελαφρα την καρδια και μετα απο πολυ κλαμμα απο τον Βασιλακη Καιλα του υπουργειου εργασιας.

Υποθετικα ολα φυσικα γιατι δεν γνωριζουμε τι επομενα μετρα θα καταργησουν αυτα που εχουν ηδη παρθει,χειροτερα οπωσδηποτε,για καλυτερο ας μην περιμενουμε τιποτα απο αυτους.
Και φυσικα ουτε και απο τους αλλους μην νευριαζετε δεν ειμαι νουδιτης.

Αρχιζει λοιπον την επαγγελματικη του ζωη ενας νεος με 595 ευρω τον μηνα,για πεντε περιπου χρονια θα ζει ετσι σαν πειναλεος βλεποντας τους βουλευτες να παιρνουν 6000 την μηνα δηλαδη το ετησιο εισοδημα του σε εναν μηνα.
Και περνοντας αυτα τα περιπου 5 χρονια θα παρει την τεραστια αυξηση και θα παει στα 740 ευρω...νομιζω,κι εκει θα θελησει να κανει οικογενεια.....

Αμ δε....με τι προσοντα?
Αν δεν εχει απο πισω του περιουσια εκει μπακουρης θα μεινει,θα κανει σεξ σε παραλιες,ανσανσερ,φωταγωγους και θα περιμενει να πεθανουν οι γονεις του να του μεινει το σπιτι....αν εχουν.

Και αφου θα εργαστει 40 χρονια με αυτες τις συνθηκες,και χειροτερες ,με την ανασφαλεια μην χασει την δουλεια του,με την απειλη οτι αν δεν κανει οτι του λενε θα μεινει ανεργος,θα ερθει η ωρα να παει να παρει την συνταξη του.

Γυρω στα 60-65,απογοητευμενος απο την ζωη που εζησε,θα εισπραττει 360 ευρω τον μηνα για να επιβιωσει εως το τελος της ζωης που θα του εχει απομεινει.

Και καλα να εχει παρει το σπιτι απο τους γονεις του...αν ειχαν...αν οχι τοτε με αυτα τα 360 ευρω τον μηνα θα πρεπει να πληρωνει ενοικιο,φως,νερο,τηλεφωνο,φαρμακα,και να....τρωει κιολας,
Και εδω ειναι αυτο που ελεγε ο διαχειριστης μας οτι πετυχε το ακατορθωτο.....

Εναν συνταξιουχο των 360 ευρω που θα μπορει να"ζησει"με 360 ευρω.

Εγω αυτην την εποχη ζω με 450 και τρωω και απο κατι μικρες οικονομιες που εχω στην ακρη,ευτυχως δεν εχω ενοικιο αλλοιως θα κοιμομουν στον δρομο,αν λοιπον καποιος μετα 40 χρονια εργασιας καταφερει και επιβιωσει και καταληξει να την παρει αυτην την περιφημη συνταξη των 360 ευρω....

Πως θα ζησει?

Εκτος αν το σχεδιο που ειχαν και ελεγαν προεκλογικα ηταν ακριβως αυτο.

Να μην ζησει αρκετα,η και καθολου.

Bravo Giorgo τα καταφερες,εκανες μια περηφανη χωρα,χωρα μελλοθανατων σε 10 μηνες.
Φαντασου τι εχεις να μας κανεις μεχρι να κλεισεις τετραετια.

Το χρεος μπορει να το ξεχρεωσεις...εμας ομως ποτε δεν θα μπορεσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: