Τρίτη, Αυγούστου 24, 2010

Μεγαλωσα



Περασε και αυτη η περιοδος απουσιας απο το σπιτι,με καλες και κακες εμπειριες,με ενα δωρο απο το μωρουλι μου για τα γενεθλια μου....λιγες μερες διακοπες σε ενα μερος που δεν ειχα παει ποτε ξανα,στα Χανια στην Κρητη.
Θα γραψω για ολα αυτα αργοτερα ομως.
Περασα πλεον τα 50 μεγαλωσα οπως λενε,και ομως παντα πιστευα οτι θα ζησω λιγοτερο,οποτε τα 10 χρονια που περασαν απο τοτε ειναι κερδος....κι ας μην ηταν και τα καλυτερα.
Θα καταλαβαινετε οτι γυρνωντας πισω ακομη και καποιος που εργαζεται εχει την μελαγχολια ενος καλοκαιριου που τελειωνει,μιας περιοδου διακοπων που περασε,εγω που πρεπει να μπω παλι στο λουκι...τι θα κανω απο δω και περα ποσο χειροτερα πρεπει να αισθανομαι....

Οι μερες στην Κρητη υπεροχες,ωραιες πολεις,ωραιες θαλλασες,η ταλαιπωρια στα λιμανια αναμενομενη αλλα χαλαγε το κλιμα,οι τιμες ηταν λογικες οταν ακουω οτι σε αλλα μερη ζηταγαν για ομπρελλα 10 και ευρω,η ζεστη αφορητη ο κοσμος εκει σαν να μην συμβαινει τιποτα,ταβερνες,μπαρακια ολα γεματα.
Οικονομικα περασαμε,τα δωμαια τοσο φθηνα οσο την δεκαετια του 1990,τα εισητηρια το ιδιο.

Ειδησεις ακουσα λιγο εχθες μετα απο τοσες μερες,παλι απλωνετε η επιθεση του φοβου στον κοσμο για οσα σκεφτονται να κανουν.
Με συγκλονισε ο χαμος της μικρης 11χρονης..τοσο απαισιοι ειμαστε εμεις οι ανθρωποι,θανατος επρεπε σε οσους κανουν τετοια πραγματα,τι να τους ταιζουμε τους εγκληματιες στις φυλακες?Θανατος επρεπε.

Μεγαλωσα,κι ομως απο μικρος μεγαλος επρεπε να ειμαι,τι και αν περνανε τα χρονια η ηλικια της ψυχης δεν αλλαζει ποτε,οι εμπειριες ναι,η συμπεριφιρα και οι αποψεις ισως,μεγαλωσα,καλως η κακως.

Απο δω και περα ομως τι?

Δεν υπάρχουν σχόλια: