Σάββατο, Σεπτεμβρίου 25, 2010

Εμεις και αυτοι

Το γεγονος πλεον ειναι ενα,δεν αποτελουμε πια ενα εθνος,ειμαστε δυο λαοι χωριστα και ο καθενας μας πολεμαει τον αλλον.
Εμεις δεν ειμαστε εκεινοι που απαιτησαμε τα παντα,ψιχουλα μας εδιναν με τα ψιχουλα ζουσαμε.
Αυτοι υποσχεθηκαν"εδω και τωρα αλλαγη,αυτοι ειπαν"υπαρχει καλυτερη Ελλαδα και την θελουμε"μας χαμογελασαν πονηρα,μας διορισαν,μας ειδαν σαν πελατες και οχι σαν πολιτες.
Το δεχτηκαμε,μας αρεσε κιολας,τρεχαμε σε γραφεια,υπηρεσιες,νοκοκομεια,εφοριες,χωρις εξυπηρετηση,μονοι μας τρεχαμε.
Που ηταν η δωρεαν υγεια,η δωρεαν παιδεια,η ασφαλεια μας,πουθενα,αλλα εμας δεν μας ενοιαζε,δεν παραπονιομαστε,τα πληρωναμε, ολα,αυτα για τα οποια ηδη πληρωναμε με τους φορους μας.
Αυτοι βολεψαν φιλους,συγγενεις,ψηφοφορους,ξοδεψαν απο αυτα που δεν τους ανηκαν,για την εξουσια,την φημη,τον τσαμπουκα τους.
Εμεις δεν τρεξαμε σε συγκεντρωσεις,δεν σηκωσαμε σημαιακια,δεν χειροκροτησαμε.
Αυτοι βρηκαν ανοιχτους δρομους,αδιαφορησαν για τα παντα,κατεστρεψαν καθε ηθικο νομο και συνεχισαν.
Εμεις δεν φαγαμε με χρυσα κουταλια,δεν κτισαμε,δεν καταπατησαμε,δεν ειδαμε τις περιουσιες μας να γιγαντωνονται,μειναμε με οσα ειχαμε,με τους μισθους της πεινας,την κατεστραμενη παιδεια,την παρατημενη υγεια,ο μεσαιωνας για μας ηταν καθημερινος.
Αυτοι χειριστηκαν τα παντα,μας εδιναν μια ευκαιρια,καθε τεσσερα χρονια που δεν ηταν ποτε τεσσερα,κι εμεις καναμε το"καθηκον"μας,παντα λαθος,περιμεναμε τα μισα και δεν παιρναμε τιποτα,ειμαστε ο κυριαρχος λαος χωρις καμμια κυριαρχια.
Και ολα βουλιαζαν,και αυτοι εκαναν πως δεν το καταλαβαιναν,στελναμε μυνηματα που ποτε δεν επαιρναν και ομως τα συζηταγαν.
Αυτοι μας ειπαν ψεμματα,μας κοροιδεψαν κατα προσωπο,μας θεωρησαν ηλιθιους,εμεις ειμαστε ηλιθιοι τελικα,γιατι αφεθηκαμε,πιστεψαμε,βολευτηκαμε.
Ενα σμηνος απο τρωκτικα,να τρωει οτι βρισκει,και εμεις καθε χρονο το τιποτα,λιτοτητα,δεν παμε καλα,δυσκολες μερες,ελλειμα,χρεοκοπια.

Αυτοι ειχαν το πεπονι αυτοι και το μαχαιρι,ποιος μας εξηγησε,ποιος μας ρωτησε,ποιος ενδιαφερθηκε,γιατι οταν κλεβει καποιος και αυτοι το ξερουν και αδιαφορουν ,και του δινουν ασυλια μετα αισθανονται αθωοι?
Για συνενοχη τους εχει μιλησει κανεις?

Εμεις ενα λαος ανοητων,με το σινιε παντελονι και το ακριβο αμαξι,να δειξουμε οτι καπως μοιαζουμε με τα προτυπα που μας πλασαρε η τηλεοραση,με καφε και τσιγαρο και ολα καλα φιλε.
Αυτοι με οργανωση,με νομους διατρητους ολο παραθυρα,να σε αφηνουν να παρανομεις για να πληρωνεις μετα την παρανομια ακριβα,με αδιαφανεια,διαφθορα,μιζα,φακελλακια.

Τελικα εμεις οι δυο λαοι,που ζουμε σε αυτην την χωρα,τα καταφεραμε,φτασαμε την χωρα στον πατο,και εμεις φταιμε που αυτοι εκαναν οτι εκαναν,εμεις ψηφιζαμε,εμεις χειροκροταγαμε,εμεις τρεχαμε απο πισω παρακαλωντας.

Η ιστορια γραφει,και τιμωρει,τους λαους που ενω ειχαν το δικαιωμα να κρινουν,να απαιτησουν,να τιμωρησουν,εκαναν τα στραβα ματια και τελικα αφησαν αυτους να κυβερνησουν ,ενω ειχαν αποδειξει επι δεκαετιες οτι δεν μπορουν,αυτοι δεν ενδιαφερονταν για εμας,μονο τους ενδιαφερον ηταν ο πλουτισμος,η κοροιδια,η ασυνεπεια.

Κοιταμε αμηχανα τωρα,βριζουμε,εμεις...αυτους,κι'ομως τωρα ειναι αργα,τοτε που επρεπε σιωπησαμε,βολεμενοι εμεις,βολεμενοι και εκεινοι.
Μας ενοχλει που ακουμε κατι που το ξερουμε και εμεις,οτι αφησαμε τα παντα στην τυχη τους γιατι αυτο μας συμφερε και εμας,τι περιμενουμε πλεον απο εναν αλλο λαο που δεν ενδιαφερθηκε ποτε?
Ισως να μας αποτελειωσει ανωδυνα για αυτους, αλλα πολυ οδυνηρα για εμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: