Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 24, 2010

Η απειλη της ενοχης

Tο τηλεφωνημα την ωρα που πηγαινα στο νοσοκομειο με ταραξε,για να με παιρνουν κατι κακο θα συμβαινει σκεφτηκα,το σηκωσα αγχωμενος,μια φωνη γνωστη απο εκει αρχισε να μου μιλαει.

Η μητερα μου πηγαινει καλυτερα ειπα,αντιθετα με τις προβλεψεις περι θανατου της τα καταφερνει,αν δεν την ειχατε παρατησει τοσο καιρο δεν θα χρειαζοταν ολη αυτη η σωματικη της ταλαιπωρια.

Εμαθα οτι γραφεις στο διαδυκτιο μου απαντησε,τι σκοπευεις να κανεις με αυτο?

Αυτο ειναι δικη μου δουλεια,δικη σας ειναι και ηταν να φροντιζετε τους ασθενεις οσο καλυτερα μπορειτε,κατι που δεν γινοταν και μαλλον δεν γινετε ακομη.

Και εκει αρχισα να νευριαζω,ειδικα οταν μου ειπε το γνωστο....
Και γιατι δεν την κραταγες στο σπιτι σου?

Αν λοιπον για οσους το λενε αυτο ειχα να απαντησω οτι θα πεθαινε απο την αρνηση της να παιρνει τα φαρμακα της τι θα εβγαινε?
Ειναι πλεον βεβαιο οτι η μονη λυση για αυτους ειναι να μην πηγαινουν οι ασθενεις στο νοσοκομειο,να πεθαινουν αβοηθητοι στο σπιτι τους.
Και μην νομισεις οτι αν με καλεσεις για μαρτυρα σε δικαστηριο εγω θα ερθω.Συνεχισε.
Και ποιος ζητησε απο ποιον να παει μαρτυρας σε δικαστηριο,γιατι τοσος φοβος οταν κατα τα λεγομενα τους εκαναν το καθηκον τους οπως επρεπε?

Εκλεισα και συνεχισα τον δρομο μου προς το λεωφωρειο,κοιτα σκεφτηκα,η συμμορια θελει να σωπασω,να μην ζητησω ευθυνες,να πω οτι εγινε,εγινε,λες και δεν μιλαμε για ανθρωπο αλλα για αντικειμενο,γιατι εγω και τα ζωα που βλεπω αδεσποτα στους δρομους τα λυπαμαι.

Λυπαμαι ομως και αυτους τους ανθρωπους που αντι να κανουν την δουλεια τους η το λειτουργημα τους προτιμουν να καθονται αναπαυτικα σε καρεκλες,να πινουν καφεδες εδω και εκει με φιλες τους,να βλεπουν τηλεοραση,να αντιδρουν με εχθροτητα σε συστασεις αντι να κατσουν να σκεφτουν οτι ισως αυτο που κανουν δεν ανταποκρινετε στις απαιτησεις των ασθενων που νοσηλευουν.

Μια παρακληση οσοι θελουν και μπορουν να δωσουν λιγο αιμα για εναν συνανθρωπο τους ας το κανουν.
Τα στοιχεια που πρεπει να δωσουν στην αιμοδοσια καθε νοσοκομειου ειναι...

Σαρρη Αναστασια
Νοσηλευεται στο ΨΝΑ στην Παθολογικη κλινικη.
Θα ανεβασω μια ξεχωριστη αναρτηση για αυτην μου την παρακληση.
Σας ευχαριστω ολους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: