Τετάρτη, Οκτωβρίου 13, 2010

Διαλυμενη χωρα

Ξεκινησα πρωι-πρωι,πριν παω στο νοσοκομειο,οι δουλειες δεν τελειωνουν και καποιος πρεπει να τις κανει.
Εφτασα στην Πειραιως,ολα τα δρομακια καθως και ο κεντρικος δρομος γεματος με κοσμο,παραξενο κοσμο,σαν απο ταινιες φαντασιας,καποιοι εκαναν χρηση ηρωινης μπροστα στα ματια των περαστικων,αλλοι γυρνουσαν χωρις σκοπο και αλλοι ηταν καθισμενοι η ξαπλωμενοι σε οποιο πεζουλακι υπηρχε διαθεσιμο.
Προχωρησα προς τα γραφεια του ΟΑΕΔ,χρειαζομαι ενα εγγραφο που να αποδεικνυει τον χρονο που ειμαι στο ταμειο ανεργιας,τεραστια ουρα,ρωτησα.....

Αυτη η συμπεριφιρα των υπαλληλων εκει ειναι κατι το απιστευτο,νομιζουν ισως οτι ανηκουν σε αλλη κατηγορια ανθρωπων,οτι εμεις ειμαστε υπηρετες τους.

Και ομως απο τους φορους τους δικους μας πληρωνονται,επρεπε τουλαχιστον να εχουν μια στοιχειωδη ευγενεια.

Τελικα μια υπαλληλος ασφαλειας μας απαντησε οτι το συστημα εχει πεσει,ειχε πεσει και εχθες,παραπονα,διαμαρτυριες,και αδιαφορια απο μερους τους.

Αλλο που παρατηρει καποοιος οταν πηγαινει σε δημοσια υπηρεσια ειναι οτι ολοι ειναι συνεχως στο τηλεφωνο με συγγενεις τους και προσπαθουν να λυσουν τα προσωπικα τους προβληματα στην ωρα εργασιας τους,αυτο το εχω δει πολλες φορες και στο ιδρυμα που νοσηλευοταν η μητερα μου.

Φυσικα τα τηλεφωνα του κοινου δεν τα απανταει κανεις,που να βρουν τον χρονο?
Συνεχισα προς το κεντρο για καποιες αλλες δουλειες,οταν ξαναγυρισα το ιδιο πλανο,το συστημα εχει πεσει....

Το συστημα εχει πεσει χρονια τωρα,το προβλημα ειναι οτι εσεις τωρα το καταλαβατε.
Κατεβηκα προς τα γραφεια της ΔΕΗ στην οδο Μυλλερου,ειχα να εξωφλησω εναν λογαριασμο.

Κλειστα...μια ανακοινωση ελεγε οτι μπορουμε να εξυπηρετηθουμε απο τα γραφεια της στην οδο Αριστειδου.

Τα παρατησα,πελαγωσα,τι λειτουργει πλεον σε αυτη την χωρα?

Αυτα επρεπε να αλλαξετε κυριε Παγκοσμια κυβερνηση,οχι οσα αλλαξατε,το μαυρο και αραχλο χαλι που επικρατει στις υπηρεσιες που ειναι για να εξυπηρετουν τον πολιτη.

Καταλαβαινω οτι οταν λεγατε"Πρωτα ο Πολιτης"αλλα εννοουσατε,ομως δεν πρεπει καποια στιγμη να μας κοιταξετε και να μας πειτε ....τι εννοουσατε?

Ενα διαλυμενο κρατος,παντου,καποιοι απο μονοι τους κρατανε αντιστασεις,ολα τα υπολοιπα εχουν χαθει.

 Ας καταλαβουμε οτι και το ελαχιστο που περιμεναμε δεν θα το εχουμε πλεον,ας καταλαβουμε οτι αυτοι δεν ηρθαν για καλο,και ας αποφασισουμε τι χωρα θελουμε.

Παντως οχι αυτην που ονειρευονται εκεινοι για εμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: