Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2010

Η αστεια πλευρα της υποθεσης οαεδ

Λοιπον.....ειμαστε ετοιμοι για τα νεα μετρα καταπολεμησης της ανεργιας,τωρα αν δεν εχετε ασθενη μνημη θα θυμαστε ποσες φορες εχουν παρθει"νεα"μετρα για την καταπολεμηση αυτου του προβληματος χωρις ομως αποτελεσμα.
Την στιγμη που η χωρα ειναι  σχεδον πτωχευμενη,η οικονομια ειναι σε υφεση,οτι προγραμμα και να βγαλουν αποτυχια θα ειναι.

Ο οαεδ ειναι μια αστεια υποθεση,εχει χιλιαδες υπαλληλους,οχι εκει που χρειαζονται,τους εχει σε γραφεια να ψαχνουν φακκελους,να ελεγχουν δικαιολογιτικα,να βαζουν σφραγιδες,πρωτοκολλα,παλι σφραγιδες,η γραφειοκρατια σε ολο της το μεγαλειο.

Εχει και εργασιακους συμβουλους,που οποτε καταφερεις και φτασεις να εχεις ενα ραντεβου μαζι τους λειτουργουν απλα σαν ψυχοθεραπευτες.
Καταλαβαινουν το προβλημα σου,σου χαμογελανε,σου λενε"κουραγιο"τι ηθελα και το θυμηθηκα τωρα το"κουραγιο"το ειπαν και αλλοι και κοιτα που καταντησαμε.

Και τελικα για να μην μακρυγορω σου λενε οτι δυστυχως δεν εχει δουλεια,και ουτε κανενα απο τα προγραμματα τους σε καλυπτει.
Αλλα να μην απογοητευεσαι γιατι θα βγουν και αλλα προγραμματα και μπορει να σε καλυπτει καποιο απο αυτα.

Το μονο που ξεχνανε οι εργαζομενοι στον οαεδ ειναι οτι εκεινοι ειναι εργαζομενοι και μιλανε με ανεργο εκεινη την στιγμη και οτι αυτος ο ανθρωπος δεν μπορει να περιμενει την επομενη επιδοτηση διοτι δεν θα εχει να φαει.

Το αλλο αστειο ειναι οι επιδοτησεις για εναρξη νεου επαγγελματια,η καλη μου και αγαπημενη φιλη Νοτα ανοιξε με παρα πολλα χρηματα ενα καταπληκτικο καταστημα περιποιησης νυχιων προσωπου κλπ στην Γλυφαδα,τι εχει τραβηξει αυτο το κοριτσι με τον οαεδ?

Απλα αν το περιγραψω θα πρεπει να κρυφτουν ολοι οι εξαγγελοντες.

Σου ζητανε μεχρι και καλιεργεια ουρων απο χαρτομανι,τα πας,παιρνεις εναν αριθμο πρωτοκολλου και περιμενεις απαντηση,και τηλεφωνεις,και ξαναπας,και περνανε οι μηνες και την επιδοτηση δεν την βλεπεις.
Και ειναι τοσο σημαντικη η επιδοτηση για εναν νεο που ανεργος επι χρονια αποφασιζει να ανοιξει σε τετοιους καιρους κατι δικο του.
Αλλα το καταλαβαινει αυτο ο οαεδ?ΟΧΙ απλα κανουν την γραφειοκρατικη τους εργασια και πανε ευτυχισμενοι σπιτι τους..

Ασε το μαυρο χαλι της αναμονης τους αστειου επιδοματος ανεργιας,κακες συμπεριφορες,τα ζωα μου αργα,ουρες ανεργων με προσωπικο που επαρκει μονο για το ενα τριτο αυτων των ανεργων,απελπισια.

Εξαγγελθηκαν λοιπον νεες επιδοτησεις,αν μαθει καποιος τι εμποδια εχει η καθε επιδοτηση,τι ορους,τι δυσκολιες...τοτε θα καταλαβει γιατι δεν λειτουργουν αυτα τα προγραμματα,καποιοι πεπειραμενοι τα τρωνε κι αυτα τα λεφτα των επιδοτησεων,για εμας τους απλους ανθρωπους.......δεν λεει.

Ξεχαστε το

Δεν υπάρχουν σχόλια: